SRBIN MISTER UNIVERZUMA: Odricao sam se da bih dospeo na vrh!

Lepomir Bakić u Italiji postao planetarni šampion u bodi-bildingu

SRBIN MISTER UNIVERZUMA: Odricao sam se da bih dospeo na vrh!

Ostali sportovi -
Uporni Srbin uprkos izostanku adekvatne pomoći napravio veliki uspeh i stigao do titule svetskog prvaka u bodi-bildingu

Srbin zlatnog tela!Srpski bodi-bilder Lepomir Bakić (27) nedavno je na prvenstvu sveta u Italiji osvojio titulu mistera univerzuma! Ovim je Srbija dobila planetarnog šampiona u bodi-bildingu, ali Bakićev put do titule najboljeg nije bio nimalo lagan.Predivan osećaj- Osećaj je apsolutno predivan, ali do svega ovoga sam stigao teškim radom. Kao i u svakom sportu, nije lako stići do vrha. Kada sam pre dve godine na najprestižnijem takmičenju, Arnold kupu, osvojio srebro, shvatio sam da mogu da pariram takmičarima iz celog sveta i to sam sada i potvrdio - rekao je Lepomir za Kurir.On je istakao da je ovaj sport veoma zahtevan i fizički iscrpljujuć.- Sam proces priprema za takmičenje je veoma naporan. Neophodno je da imate disciplinu, odlučnost i izdržljivost. To je sport umetnosti i lepote muškog tela. Mnogi ga mešaju s dizanjem tegova, a u stvari, suština je postići idealno i skladno telo. Veoma je teško, da biste došli do toga morate biti spremni na odricanje od različite hrane i mnogih drugih stvari.Povlačim sePosle osvojene titule svetskog prvaka Lepomir se povlači iz bodi-bildinga.- Za sada, što se mene tiče, povlačim se. Ne mogu da nastavim sa ovim sportom jer nemam adekvatnu podršku, ni države ni sponzora. A ako nađem sponzora, mogao bih da budem prvi Srbin koji je osvojio zlato na Arnold kupu - poručio je Bakić.Lepomir je sportom počeo da se bavi 2000. godine, kada je trenirao džudo, da bi dve godine kasnije prvi put ušao u teretanu, odakle je počeo njegov put ka vrhu bodi-bildinga.

Ne bih sputavao sinaLepomir je rano osnovao porodicu, sa suprugom Božanom ima četvorogodišnjeg sina Davida, kojem, kako kaže, ne bi preporučio da se bavi bodi-bildingom.- Ne bih svom sinu nikada preporučio da se bavi ovim sportom jer je vrlo naporno i teško, ali ne bih ga ni sputavao kada bi to bio njegov izbor. Znam kako je kada nemaš podršku porodice, i ja sam imao probleme s ocem kada sam počeo da se bavim bodi-bildingom - rekao je Bakić.

Lična karta- Ime i prezime: Lepomir Bakić- Datum rođenja: 11. 10. 1986.- Mesto rođenja: Peć- Obrazovanje: Kriminalističko-policijska akademija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track