PODRŠKA VSS: Pomoć Zvezdi da se ne ugasi!
Foto: Nebojša Mandić

Stali u zaštitu klubova

PODRŠKA VSS: Pomoć Zvezdi da se ne ugasi!

Ostali sportovi -
Nakon što su se crveno-beli požalili da im je račun u blokadi, saopštenjem se oglasio i Vaterpolo savez Srbije

Podrška!Nakon što je Vaterpolo klubu Crvena zvezda puštena menica, a klub Stari grad izbačen s bazena SC „Milan Gale Muškatirović“, Vaterpolo savez Srbije oglasio se saopštenjem, u kom apeluju na državu da imaju više razumevanja za srpske klubove.

- Vaterpolo savez Srbije pruža punu podršku svim klubovima članovima VSS i apeluje i moli nadležne institucije za razumevanje i toleranciju u odnosu s klubovima koji reprezentuju naš najtrofejniji sport.

Prvo su članovi Vaterpolo kluba Stari grad „izbačeni na ulicu“ s bazena SC „Milan Gale Muškatirović“, uz obrazloženje da je komercijalnije njihove termine izdavati na korišćenje građanstvu, iako je pomenuti klub na vreme izmirivao sve svoje obaveze.

Zatim, Vaterpolo klubu Crvena zvezda, zvaničnom šampionu Evrope i prvaku Srbije, puštene su menice za dugovanja nastala u periodu dok je ovaj klub koristio termine na bazenu SC „Milan Gale Muškatirović“. Svoja dugovanja VK Crvena zvezda priznaje i ne odbija svoju obavezu da ih izmiri, ali razumevanje je nešto što je izostalo i ovoga puta kod zvaničnika opštine Stari grad. Pored ova dva kluba postoje naznake da će i VK Vračar biti izbačen sa bazena SC Vračar. Bez pomoći i želje da se razumeju svi ovi problemi, vaterpolu kao nacionalnom sportu preti još veća kriza i opasnost od gašenja mnogih klubova - stoji u saopštenju VSS.

(S. R.)

Zaštitnik... Zoran Babić
Zaštitnik... Zoran Babić

Niže cene, više kvaliteta

Vaterpolo savez Srbije u ovom saopštenju istakao je i da je jedan od prioriteta omogućiti svoj deci bavljenje sportom, bez obzira na finansijsko stanje njihovih porodica.

- Cilj svih nas u srpskom društvu je da se u narednom periodu omogući besplatno ili simbolično plaćanje za bavljenje sportom za svu decu jer se samo na taj način može napraviti kvalitetna selekcija koja nije privilegija samo bogatih porodica - stoji u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track