CILJ PRVO MESTO: Odbojkaši počeli pripreme za kvalifikacije
Foto: BETA

Želja plasma na Svetsko prvenstvo

CILJ PRVO MESTO: Odbojkaši počeli pripreme za kvalifikacije

Ostali sportovi -
Kvalifikacioni turnir Treće runde J grupe na programu je od 3. do 5. januara u niškom Čairu, a protivnici Srbije biće Makedonija, Slovenija i Portugalija

BEOGRAD - Muška odbojkaška reprezentacija Srbije počela je danas pripreme za kvalifikacioni turnir u Nišu na kome će pokušati da izbori plasman na Svetsko prvenstvo u Poljskoj 2014. godine.

Selektor Igor Kolaković upozorio je da njegov tim ne očekuje lak zadatak, iako je po rejtingu najbolja reprezentacija u grupi.

"Svetsko prvenstvo je veliko takmičenje koje iziskuje osvajanje prvog mesta u grupi u Nišu. Igramo protiv Slovenije od koje smo izgubili prvi meč na prvenstvu Evrope, zatim Makedonije i Portugalije. Ipak, znamo da je Srbija nosilac bronze i jedna od najboljih reprezentacija na svetu. Ne bežimo od uloge favorita, ali znamo da neće biti lako. Nama se ništa lako nije dogodilo, pa neće ni ovaj put", rekao je Kolaković na okupljanju u beogradskom hotelu M.

On je dodao da će se igrači zbog obaveza u klubovima okupljati u etapama i da će reprezentacija biti kompletna u utorak.

Plasman na SP izboriće pobednici grupa i najbolja drugoplasirana reprezentacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track