ŠUMAHER POD ZAŠTITOM: Korina donela amajliju koja mu je spasla život 1999.
Foto: Fejsbuk

Porodični talisman

ŠUMAHER POD ZAŠTITOM: Korina donela amajliju koja mu je spasla život 1999.

Ostali sportovi -
Keramičku amajliju u koju su urezani inicijali svih članova porodice Šumaher, Korina je poklonila Mihaelu 1995. godine pošto su se venčali

GRENOBL - Supruga Mihaela Šumahera, Korina donela je u bolničku sobu u Grenoblu keramičku amajliju koja mu je spasla život 1999. na čuvenoj trci u Silverstonu.

Keramičku amajliju u koju su urezani inicijali svih članova porodice Šumaher, Korina je poklonila Mihaelu 1995. godine pošto su se venčali, a poznati vozač ju je nosio sa sobom na svim trkama tokom karijere.

Slavni Nemac je tu amajliju imao i tokom čuvene trke za Veliku nagradu Velike Britanije u Silverstonu 1999. godine kada se već u prvom krugu u zavoju "Stouv" zabio u zid pri brzini od 107 kilometara na sat. Nemac je zadobio dvostruki prelom desne noge, uz obilno krvarenje. Vozač Ferarija verovatno ne bi preživeo da se gotovo istog sekunda na mestu nesreće nije gotovo slučajno zadesio doktor Sidni Votkins. Votkins je zaustavio krvarenje pa se Šumaher oporavio i posle nekoliko sedmica vratio na stazu.

O tome koliko mu je značila ta amajlija, govori i izjava Mihaela posle trke u Bahreinu 2004. godine. Amajlija mu je tada, prema njegovim rečima, pomogla da pobedi.

"Neposredno pred početak trke primetio sam da sam je zaboravio u hotelu. Neko je otrčao tamo i doneo mi je. To je možda bila odlučujuća razlika u ovoj trci. Korina i deca su uvek uz mene", rekao je tada Mihael.

Mimo ovog predmeta sentimentalne vrednosti, pored Mihaelovog uzglavlja još se nalaze četka za kosu njegove ćerke Đina-Marije (16) i zlatni krst koji pripada sinu Miku (14).

Članovi porodice Šumaher predali su nadležnima snimak sa njegove kacige i kamere koju je nosio, a ujedno su zamolili medije koji se nalaze ispred bolnice u Grenoblu da ne iznose neproverene informacije o njegovom trenutnom stanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track