DRUGA MAKSIMALNA POBEDA: Odbojkašice na korak od Svetskog prvenstva

Kvalifikacije za SP

DRUGA MAKSIMALNA POBEDA: Odbojkašice na korak od Svetskog prvenstva

Ostali sportovi -
Odbojkašicama Srbije ovo je drugi trijumf na kvalifikacionom turniru u Azerbejdžanu, pošto su juče savladale Estoniju, takođe sa 3:0

BEOGRAD - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Bakuu selekciju Izraela sa 3:0 u setovima (25:9, 25:12, 25:20), u drugom meču treće runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Odbojkašicama Srbije ovo je drugi trijumf na kvalifikacionom turniru u Azerbejdžanu, pošto su juče savladale Estoniju, takođe sa 3:0.

U poslednjem kolu, Srbija odlučujući meč za plasman na Svetsko prvenstvo igra protiv domaćina, odbojkašica Azerbejdžana. U ubedljivoj i brzoj pobedi Srbije najefikasnije su bile Nataša Krsmanović sa devet poena, dok su Brankica Mihajlović, Milena Rašić i Jelena Nikolić poentirale po osam puta.

U reprezentaciji Izraela najbolja je bila Ron Ponte sa šest poena.

Plasman na Svetsko prvenstvo u Italiji izboriće pet pobednika grupa kvalifikacija i dve najbolje drugoplasirane selekcije.Selektor odbojkašica Srbije ZoranTerzić rekao je da ga raduje dobra partija njegovog tima protiv reprezentacije Izraela (3:0)."Sigurno je da smo mnogo bolje odigrali današnji meč, nego sa Estonijom. Igrali smo sa mnogo više motivacije i koncentracije, što je dalo rezultat. Ova igra može da nas ohrabri pred odlučujuću utakmicu sa Azerbejdzanom, gde će biti mnogo teže, nego prva dva meča, kako zbog atmosfere, tako i zbog kvaliteta protivnika. Nadam se da možemo da odradimo posao na pravi način i kvalifikujemo se na Svetsko prvenstvo", rekao je Terzić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track