MATIĆ: Optimista sam, spremni smo i dobro raspoloženi
Foto: Beta

Rukometaši startuju na EP

MATIĆ: Optimista sam, spremni smo i dobro raspoloženi

Ostali sportovi -
Spremni i dobro raspoloženi ulazimo u šampionat, a najvažnije je da su svi zdravi, da smo cele pripreme obavili bez povreda i da smo optimisti

ARHUS - Selektor rukometne reprezentacije Srbije Vladan Matić rekao je danas da njegova ekipa spremno dočekuje Evropsko prvenstvo u Danskoj i da je nijedan protivnik neće iznenaditi.

"Za kratko vreme smo obavili sve što je potrebno. Mislim da nas niko neće iznenaditi, kada su u pitanju rukometne stvari, razne formacije odbrane, napada i igre. Spremni i dobro raspoloženi ulazimo u šampionat, a najvažnije je da su svi zdravi, da smo cele pripreme obavili bez povreda i da smo optimisti", rekao je Matić.

Rukometna reprezentacija Srbije prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Danskoj igra sutra od 18 sati protiv Poljske u Arhusu. U Grupi C igraju još Rusija i Francuska (20.15).

"Želimo dobro da "otvorimo" prvenstvo. Igrači su sazreli i svesni su svega što ih čeka u Danskoj. Selekcija Poljske je jaka, skoro većina igrača igra u zemlji, puno ulažu u rukomet. Doveli su i trenera iz Nemačke i sve to ukazuje da, kao i mi, idu na najviši plasman", rekao je on.

"Mi smo takođe dobri, verujem u moje momke i optimista sam. U prvih 10-15 minuta utakmice sigurno će biti ispitivanja snage, treme, ali spremni smo. Ključ uspeha je da ne dozvolimo da primamo lake golove, da sprečimo otvorene šuteve bekova i saradnju "dva na dva" na pozicijama levog beka i pivotmena", dodao je Matić.

Selektor je rekao da od dolaska na tu funkciju insistira na strpljivoj igri.

"Moja filozofija je da bekove ubedim da imaju kretnju i bez lopte i na tome mnogo radimo. Petru Nenadiću ću dati puno poverenje i priliku da pokaže sav talenat i sve ono što poseduje kao vrhunski igrač", dodao je Matić.

Sastav za utakmicu sa Poljskom Matić će objaviti večeras u 20 sati na tehničkom sastanku.

Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić rekao je da njegova ekipa jedva čeka početak takmičenja i da se nada pobedi u prvom kolu.

"Svesni smo značaja Evropskog prvenstva. Jedva cekamo da sampionat počne. Sve karte bacamo na meč sa Posljkom i nadam se prvoj pobedi. Krasi nas zajednički duh i vera da možemo mnogo. Reprezentaciju Poljske dobro poznajemo. Do sada smo u međusobnim duelima ostvarili po pobedu, a voleo bih da u ponedeljak mi povedemo", rekao je Ilić.

Reprezentativac Srbije Petar Nenadić rekao je da njegova ekipa "kako zna" mora da pobedi Poljsku.

"Njihov kvalitet je što 90 odsto reprezentativaca igra u dva kluba u Visli i Vive Kelceu. Dobro se poznaju, uigrani su, tako da će biti teško i odlučiće jedna lopta, jedan gol, jedna odbrana. Mi smo koncentrisani samo na taj prvi duel i zelimo dva boda", rekao je on.

Nenadić je istakao da ne oseća pritisak što će biti nosilac igre.

"Ne opterećujem se i koncentrisan sam na igru. Došli smo u Dansku da napravimo što bolji rezultat. Meni je važno da funkcionišemo kao tim, a ko će biti lider, to je manje važno. Bitno je da pobeđujemo iz utakmice u utakmicu", rekao je on i dodao da će protiv Poljske ključna biti dobra igra u odbrani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track