PROČITAJTE: Dirljivo pismo Felipea Mase bratu Mihaelu Šumaheru
Foto: Reuters

Bio mu je idol

PROČITAJTE: Dirljivo pismo Felipea Mase bratu Mihaelu Šumaheru

Ostali sportovi -
Kad sam vozio karting, tvoje ime je krasilo moju kacigu, bio si mi idol. A sada, više nego imam potrebu da te vidim i zagrlim. Bože, molim te, on je moj brat, napisao je slavni Brazilac

Bivša zvezda Ferarija, Brazilac Felipe Masa uputio je dirljivo pismo svom nekadašnjem kolegi Mihaelu Šumaheru.

Masa je u pismu svom klupskom kolegi iz 2006. godine, kada su zajedno nastupali za Ferari, izrazio zabrinutost za život Nemca koji je 29. decembra leži u veštački izazvanoj komi u bolnici u Grenoblu.

"Dragi Mihael, dragi moj prijatelju, jednako koliko si mi ti pomogao u mojoj karijeri tako se i ja za tebe molim svim srcem svaki dan. Kad sam vozio karting, tvoje ime je krasilo moju kacigu, bio si mi idol. A sada, više nego imam potrebu da te vidim i zagrlim. Bože, molim te, on je moj brat. Nadam se da će ozdraviti brzo. Bog ga blagoslovio", napisao je slavni Brazilac.

Ako iko može da razume Šumahera onda je to upravo Masa. Brazilac je 2009. godine takođe doživeo tešku nesreću, tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Mađarske i samo pukim slučajem ostao živ.

Masa je zbog teških povreda glave takođe bio stavljen u veštački izazvanu komu, te je preživeo nekoliko izuzetno komplikovanih operacija lobanje. Čitavo to vreme uz njega u bolnici u Budimpešti bio je njegov "mlađi brat" Mihael Šumaher.

Masa je preživeo i oporavio se, nadamo se da će mu se Šumaher uskoro revanširati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track