NIŠTA OD SRBIJE: Sara Isaković pliva za Sloveniju
Foto: Siol.net

Prelomila

NIŠTA OD SRBIJE: Sara Isaković pliva za Sloveniju

Ostali sportovi -
Proces promene države za koju bih nastupala veoma je komplikovan, To se ne dešava preko noći, zato ni ne razmišljam da to preduzmem. Ja sam najavila povratak plivanju i to je jedino važno", poručila je iz San Dijega olimpijska vicešampionka na 200 metara slobodno 2008. u Pekingu

Slovenačka plivačica Sara Isaković odbacila je napise pojedinih srpskih i slovenačkih medija da bi u budućnosti mogla da se takmiči za Srbiju.

Trener Marko Đorđevića je navodno rekao da kod Isakovićeve "postoji želja da pliva za Srbiju" i da bi "plivačka Srbija, ako prepoznaje interes, trebalo da pokaže inicijativu".

Isakovićeva, koja trenutno studira na Univerzitetu Berkli u Kaliforniji, rekla je agenciji STA, da ne razmišlja o promeni nacionalnog tima i da su neke njene izjave u medijima izvučene iz konteksta.

"Proces promene države za koju bih nastupala veoma je komplikovan, To se ne dešava preko noći, zato ni ne razmišljam da to preduzmem. Ja sam najavila povratak plivanju i to je jedino važno", poručila je iz San Dijega olimpijska vicešampionka na 200 metara slobodno 2008. u Pekingu, koja je posle Igara u Londonu uzela godinu i po pauze i sada se vratila u bazen.

Do sada najuspešnija slovenačka plivačica istakla je da nije odlučila da pliva za Srbiju i da to nije ni navedeno u članku, koji je kasnije izazvao talas spekulacija.

"Naravno da je postojala želja da plivam za Srbiju, uvek je prisutna. Ponosna sam da je moj otac Srbin i uvek sam volela duh srpskog sporta, posebno kako cene sportiste u toj zemlji", istakla je Isakovićeva dodajući da je to jedna od njenih skrivenih želja, ali da nikada nije radila na promeni nacionalnog tima.

Dvadesetpetogodišnja plivačica slovenačkih i srpskih korena odrasla je u Dubaiju gde njen otac još uvek živi i radi. Isakovićeva je do 2008. živela i trenirala u Sloveniji, a posledjnih šest godina je u SAD. Kako je priznala, vezana je za sve te sredine.

"Ja bih, na primer, želela da se takmičim za Dubai, jer je i tamo moj dom", rekla je Isakovićeva, tvrdeći da ipak ne razmišlja o promeni nacionalne reprezentacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track