POGIBELJAN KAD SUDIJA NE VIDI: Jaja Ture dva puta izbegao isključenje

Pobuna u Premijer ligi

POGIBELJAN KAD SUDIJA NE VIDI: Jaja Ture dva puta izbegao isključenje

Fudbal -
Defanzivac Sitija opasno startovao na igrače Arsenala i Noriča, ali to arbitri tokom mečeva nisu videli, a sudijska komisija se potom nije saglasila da je trebalo da dobije crveni karton

Fudbaler Mančester Sitija Jaja Ture je oslobođen odgovornosti za pogibeljan start u remiju bez golova protiv Noriča, zbog čega Ostrvo ponovo bruji o dvostrukim aršinima i protežiranju tima trenera Manuela Pelegrinija, dok se Savez brani neslaganjem članova sudijske komisije. "Po novom pilot projektu za ovu sezonu Premijer lige, ako sudije nisu videle incident o eventualnom disciplinskom postupku odlučuje tročlana komisija. Da bi Savez reagovao, sva tri člana moraju da se saglase da je u pitanju prekršaj za crveni karton. U ovom konkretnom slučaju, komisija nije bila jedinstvena u oceni da je to nasilan čin", pravdali su se čelni ljudi engleskog fudbala.

Međutim, nisu uspeli da ubede javnost u ispravnost odluke, jer su kamere jasno zabeležile trenutak kada Ture sa leđa udara Rikija Van Volfsvinkela dok je napadač Noriča na zemlji.

Jaja Ture je pomilovan već drugi put ove sezone, jer su mu sudije i u pobedi nad Arsenalom progledale kroz prste za start koji je po opštoj oceni trebalo da za posledicu ima i isključenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track