BOKSER NA DŽUDISTU: Ko bi dobio borbu između Klička i Putina
Foto: Reuters

KROŠE ILI IPON

BOKSER NA DŽUDISTU: Ko bi dobio borbu između Klička i Putina

Ostali sportovi -
Kličko je 16 godina bio profesionalni bokser, a danas nosi večnu titulu šampiona, dok Putin ima crni pojas u džudu, kojim se bavi pet decenija pa je čak snimio film pod naslovom Učimo džudo s Vladimirom Putinom

Jedan američki mediji objavio je duhovit tekst u kojem se razmatra ko bi pobedio u fizičkom obračunu ruskog predsednika Vladimira Putina i prvaka ukrajinske proevropske opozicije Vitalija Klička, s obzirom da obojica imaju višegodišnje iskustvo u borilačkim sportovima.

"Šta bi se dogodilo ako bi ukrajinski opozicinar Kličko i ruski predsednik Putin odlučili da razreše ovu međunarodnu krizu na staromodan način – šakama - zapitao se list, podsećajući da obojica političara imaju „impresivan rezime kada je reč o borilačkim veštinama“.

Kličko je 16 godina bio profesionalni bokser, a danas nosi večnu titulu šampiona, dok Putin ima crni pojas u džudu, kojim se bavi pet decenija pa je čak snimio film pod naslovom „Učimo džudo s Vladimirom Putinom“.Profesor Edvin Mali, jedan od najuglednijih učitelja džuda na svetu, podsetio je na borbu velikog majstora džuda Genea Lebela 1961, kada se ovaj borac u ringu suočio s bokserom teške kategorije, kojega je u četvrtoj rundi uspeo da onesvestiti gušenjem. Mali napominje da veštine koje nudi džudo nadmašuju one od boksera pa da „dobar majstor džuda može pobediti dobrog boksera”.

S time se načelno slaže i Brajan Mišelino, trener koji je pet godina proveo vežbajući brazilski džiju-džicu. Ipak on smatra da bi u dvoboju Klička i Putina pobedio bokserski šampion.

"Sumnjam da je Putin, kao karijerni političar, na nivou fizičke spremnosti Klička, vrhunskog sportiste", kaže Mišelino. Tu je i razlika u godinama - Kličko je dvadeset godina mlađi od Putina".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track