BRANI TITULU: Rade Savić će pokušati da treći uzastopni put postane prvak Evrope
Foto: Rade Savić

Juriša na krunu

BRANI TITULU: Rade Savić će pokušati da treći uzastopni put postane prvak Evrope

Ostali sportovi -
Srpski takmičar je rekorder sa podignutih 290 kilograma na zvaničnim takmičenjima, odnosno 370 kilograma sa opremom, a 2011. godine poneo je titulu najjačeg čoveka na svetu

Srpski takmičar u pauerliftingu Rade Savić pokušaće na Evropskom prvenstvu u Češkoj da po treći uzastopni put ponese titulu najboljeg u disciplini "raw bench press" u apsolutnoj kategoriji. Savić je prethodne dve godine bio neprikosnoveni vladar Starog kontinenta.

Savić, poznat i po humanitarnom radu, će takmičenje u Češkoj koje traje od 2. do 6. juna iskoristiti i da pozove ostale države na pomoć ugroženima od poplava u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Savić, svetski prvak u pauerliftingu, i svetski rekorder u benč presu, postao je pre nekoliko dana zaštitno lice ambasade Malezije u Srbiji, sa ciljem pomoći za škole u nerazvijenim krajevima Srbije.

Srpski takmičar je rekorder sa podignutih 290 kilograma na zvaničnim takmičenjima, odnosno 370 kilograma sa opremom, a 2011. godine poneo je titulu "najjačeg čoveka na svetu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track