KRAĐA NA TRCI U BUGARSKOJ: Srpskom motoristi oduzeta čista pobeda!
Foto: KURIR

Oštećen Branislav Jovanović

KRAĐA NA TRCI U BUGARSKOJ: Srpskom motoristi oduzeta čista pobeda!

Ostali sportovi -
Četiri dana posle trke direkcija je odlučila da mi oduzme pobedu. Žalio sam se, ali nije pomoglo, kaže Jovanović za Kurir

BEOGRAD - Srpski motociklista Branislav Jovanović teško je oštećen na prvoj trci Istočnoevropskog šampionata, održanoj u Bugarskoj. Iako je tokom cele trke bio nadmoćan i na kraju dobio pobednički pehar, komisija trke mu je posle četiri dana oduzela pobedu.

- U šestom krugu došlo je do incidenta. Nenko Stamenov me je udario sa leđa i pao. Niko od sudija nije reagovao i sve je bilo čisto. Na fotografijama se jasno vidi da me je udario sa leđa i niko se nije bunio. Međutim, četiri dana kasnije direkcija trke je odlučila da mi oduzme pobedu. Žalio sam se, ali nije pomoglo - kaže Jovanović za Kurir.

Pre spornog kruga Jovanović je imao prednost od tri sekunde, međutim sudije trke nisu pokazivale plave zastave vozačima koji su zaostajali. To je omogućilo Stamenovu da ga sustigne.

- Ipak, jasno se vidi na snimku da on nije prošao polovinu mog motora, što je bio argument komisije da me diskvalifikuje. Žalili smo se višoj komisije i očekujemo rešenje - dodaje Jovanović.

Naš vozač iz protesta nije učestvovao na drugoj trci šampionata i neizvesno je da li će nastaviti učešće u sezoni!

Jovanović na podijumu s peharom koji mu je nepravedno oduzet
Jovanović na podijumu s peharom koji mu je nepravedno oduzet

Pogledajte snimak trke u 24. minutu, gde se jasno vidi da srpski motorista ne snosi nikakvu krivicu za udes.

Video možete pogledati NA OVOM LINKU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track