LALE OVERILE 1. MESTO: I Čileanci pali pod naletom Holandije

Sve poznato u Grupi B

LALE OVERILE 1. MESTO: I Čileanci pali pod naletom Holandije

Brazil 2014 -
Fudbaleri Holandije savladali su Čile rezultatom 2:0 u trećem kolu Grupe B na svetskom prvenstvu u Brazilu i idu u osminu finala sa maksimalnih devet bodova

SAO PAULO - Fudbaleri Holandije savladali su Čile rezultatom 2:0 u trećem kolu Grupe B na Svetskom prvenstvu u Brazilu.Holandija je tako potvrdila prvo mesto u Grupi B i čeka rasplet u Grupi A. Lale su gupnu fazu takmičenja završile sa maksimalne tri pobede.Lale su u prvom kolu ubedljivo savladale Španiju (5:1), dok su u drugoj rundi pobedile Australiju (3:2).Pored selekcije Holandije u osminu finala Mundijala plasirao se i Čile, koji je posle dve startne pobede u Sao Paulu doživeo prvi poraz. Selekcija Čilea je na startu Mundijala savladala Australiju (3:1), a zatim i Španiju (2:0).

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Reprezentacije Holandije i Čilea vodile su veliku borbu na "Areni de Sao Paulo" tokom svih 90 minuta. U prvom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja, ali Oranje u nastavku pojačava tempo i u 77. stiže do prvog gola. Rezervista Liroj Fer u prvom kontaktu s loptom trese mrežu, a trijumf Holandije u sudijskoj nadoknadi vremena potvrđuje Memfis Depaj. Holandija će u nastavku takmičenja igrati sa drugoplasiranim timom Grupe A, selekcijom Meksika, dok Čile ide na Brazil. Karioke su u poslednjem kolu savladale Kamerun sa 4:1, dok je Meksiko pobedio Hrvatsku sa 3:1.Treće mesto u Grupi B zauzela je Španija koja je u istom terminu savladala Australiju sa 3:0. Kenguri su tako takmičenje u Brazilu završili bez ijednog osvojenog boda.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČA19.51 - Kraj utakmice!19.48 (92. minut) - Gooooool, Holandija vodi 2:0!Lale u sudijskoj nadoknadi vremena potvrđuju trijumf. Sjajna kontra za kraj. De Jong je uposlio Robena koji prosleđuje loptu Depaju, a ovaj lako pogađa nebranjenu mrežu.19.37 (81. minut) - Umalo autogol HolandijeAleksis je izveo korner, Dijaz samo kači loptu, a De Jong nespretno interveniše.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19.33 (77. minut) - Gooooool, Holandija vodi 1:0!Tek što je ušao u igru Liroj Fer postiže gol za Holandiju. Roben je centrirao, a Fer odlično reaguje i glavom matira golmana Brava.19.30 (74. minut) - Holandija preti posle prekidaOdbrana Čilea dobro interveniše posle slobodnog udarca Snajdera, a posle kornera Robena Kujt neprecizno šutira glavom.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19.22 (66. minut) - Roben uzvraćaNa drugoj strani Roben preti. Bio je to dobar udarac, a Bravo samo odbija loptu. Ipak, odbrana Čilea uspeva da izbaci loptu.19.21 (65. minut) - Novi pokušaj AleksisaFudbaleri Čilea imaju novu priliku. Posle centaršuta, do lopte na levoj strani dolazi Aleksis i šutira, ali Cilesen brani.19.20 (64. minut) - Novi žuti kartonBlind ruši Medela i dobija drugi žuti karton na utakmici.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19.12 (56. minut) - Neprecizan udarac AleksisaJoš jednom je pokušao je Aleksis, ali i ovaj udarac ide preko gola. Nema, promene rezultata. 19.11 (55. minut) - Bez prilika u nastavkuHolandija i Čile nastavljaju veliku borbu na "Areni de Sao Paulo", ali u prvih deset minuta drugog poluvremena nema uzbuđenja.Holandija je u nastavku popravila posed lopte, ali nema prilika na obe strane.19.02 (46. minut) - Nastavljen je mečPočelo je drugo poluvreme. Čile je u pauzi napravio prvu izmenu, Besežur je zamenio Gutiereza.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

II poluvreme18.46 - Kraj prvog poluvremenaZavršeno je prvo poluvreme na "Areni de Sao Paulo", gde nije bilo golova u prvih 45 minuta. Posle opreznog početka Čile je prvi pripretio, da bi Holandija preuzela inicijativu u završnici poluvremena.18.43 (44. minut) - Velika šansa za ČileGutierez je sjajno izbegao ofsajd posle slobodnog udarca i dobro zahvata loptu glavom. Međutim, Čileanac je bio leđima okrenut golu i ne pogađa metu. Sjajna prilika za Čile.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.41 (42. minut) - Holandija u naletuNastavlja se ofanziva Holandije. Šutirao je Lens, ali lopta odlazi preko gola.18.39 (40. minut) - Roben nema srećeOdličan prodor Robena, ali nema promene rezultata. Promešao je odbranu Čilea i gađao suprotni ugao, ali lopta prolazi pored stative. Najbolja prilika za Holandiju.18.34 (35. minut) - De Vrilj šutira glavomDe Vrilj ne koristi najbolju priliku za Holandiju posle slobodnog udarca Robena. Roben je odlično centrirao, ali De Vrilj neprecizno šutira glavom.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.32 (33. minut) - Dobar napad HolandijeRoben je u sjajnoj kontri uputio loš pas na levu stranu, a u nastavku akcije Holanđani ne uspevaju da upute udarac na gol. Odbrana Čilea uz manje probleme i konfuziju ipak izbacuje loptu.18.24 (25. minut) - Prvi žuti kartonSilva dobija prvi žuti karton na utakmici, posle prekršaja nad Lensom.18.23 (24. minut) - Roben pokušavaRoben je bio u karakterističnom prodoru, ali je na kraju isforsirao šut pa je izblokiran. Sebičan je bio Roben pošto je na drugoj strani loptu čekao Snajder.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.22 (23. minut) - Šutira GutierezGutierez šutira preko gola sa desetak metara, posle kornera koji je izveo Aleksis.18.20 (21. minut) - Verliki broj prekršajaObe selekcije daleko više pažnje poklanjaju igri u defanzivi. Svaki napad protivnika seče se u ranoj fazi, pa ima puno prekršaja.18.13 (14. minut) - Čile opasniji na startuFudbaleri Čilea igraju angažovanije na startu. Novi dobar napad po levoj strani i novi centaršut, ali odbrana Holandije još jednom interveniše na vreme.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.12 (13. minut) - Pokušaj VargasaGlavom je šutirao Vargas posle centaršuta s leve strane, ali je bio veoma neprecizan.18.09 (10. minut) - Miran početak mečaNema uzbuđenja u uvodnim minutima utakmice. Tempo nije jak i obe selekcije ne žure sa napadima. Igra se uglavnom na sredini terena.18.00 (1. minut) - Počela je utakmicaPočeo je meč Holandija - Čile. Pobednik ovog duela osvojiće prvo mesto u Grupi B.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

17.50 - Startne postaveHolandija: Cilesen, De Vrilj, Blind, De Jong, Janmat, Snajder, Roben, Kujt, Lens, Viljnaldum. Čile: Bravo, Medel, Hara, Silva, Isla, Aranguis, Diaz, Mena, Gutierez, Sančez, Vargas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track