Dejan Savić: Neću valjda u šorcu pred predsednika!
Foto: Saša Pavlić

Slučaj Nikolić: Selektor Srbije objasnio

Dejan Savić: Neću valjda u šorcu pred predsednika!

Ostali sportovi -
Bio sam u šorcu jer sam pravo iz autobusa kojim smo doputovali otišao na prijem. Jednostavno, nisam imao vremena da se presvučem, i to je čitava priča. Pa ne mogu tako pred prvog čoveka u državi, rekao nam je Savić

Dan pošto su srpski vaterpolisti osvojili titulu evropskog prvaka, predsednik Tomislav Nikolić, koji je bio s njima tokom finalne utakmice u Budimpešti, priredio je prijem za „delfine“ u zgradi Predsedništva. U svečanoj atmosferi mnogima je zapao za oko trenutak u kom selektor Dejan Savić „izbegava“ da se pozdravi s predsednikom. Kurir je saznao i zašto se to desilo.- Bio sam u šorcu jer sam pravo iz autobusa kojim smo doputovali otišao na prijem. Jednostavno, nisam imao vremena da se presvučem, i to je čitava priča. Pa ne mogu tako pred prvog čoveka u državi - rekao nam je Savić.Selektor koji je s vaterpolistima odbranio evropsko zlato objasnio nam je i šta je značilo ono „Vege“ nakon osvajanja titule u Budimpešti.- „Vege“ znači kraj na mađarskom jeziku. To je bila moja poruka - rekao je Savić, a na konstataciju da je to protumačeno kao najava ostavke uz osmeh je prokomentarisao:- To su najobičnije gluposti!Za kraj razgovora u otvorenom autobusu kojim smo prolazili kroz Beograd od Dejana Savića smo zatražili da nam objasni kakav je osećaj biti na krovu Evrope kao reprezentativni trener:- Fantastičan! Posebno jer je titula stigla s ovim momcima!Dejan Savić je kao trener osvojio evropsku titulu s reprezentacijom Srbije, a prošle godine uzeo je i Ligu šampiona sa Crvenom zvezdom, čime je pokazao da je jedan od najperspektivnijih mladih vaterpolo trenera na svetu.(G. F.)

Tako je to kad se žuri
Tako je to kad se žuri

Hit na internetuMODERAN SAM, KORISTIM BOTOKSPravi hit na društvenim mrežama postao je snimak na kom Dejan Savić opušteno i originalno odgovara na pitanja novinara. Jedan od odgovora koji je izazvao salve smeha među pripadnicima sedme sile bio je na pitanje kako uspeva da ostane miran i kad reprezentacija gubi sa pet razlike, ali i kad melje protivnika.- Moderan sam čovek. Koristim botoks - nasmejao je sve Dejan Savić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track