Kurir se vozio sa momcima od zlata
Foto: Kurir Štampano

Naš izveštač u autobusu sa šampionima

Kurir se vozio sa momcima od zlata

Ostali sportovi -
Nikola Rađen hteo da vozi autobus, najmlađi u reprezentaciji Dušan Mandić čuvao pehar iz Budimpešte

Izveštač Kurira, koji je dve nedelje bio uz „delfine“ u Budimpešti, imao je čast i ogromno zadovoljstvo da se otvorenim šampionskim autobusom provoza kroz Beograd, od Banjice do Skupštine grada, gde je vaterpolistima priređen doček.

Vozi, Miško... Nikola Rađen za upravljačem
Vozi, Miško... Nikola Rađen za upravljačem

Osećaj je fenomenalan. Sjajna atmosfera u kojoj smo se rastali u prestonici Mađarske, nedaleko od hrama vaterpola u kom su naši junaci potopili domaćina, i dalje je tu. Još pre ulaska u autobus dele se majice sa natpisom „Ne damo titulu. Ajndhoven 2012. i Budimpešta 2014“, pa su tako uniformisani svi spremni za polazak.Nikola Rađen seda na vozačko mesto, svira i poziva kolege da uđu, pozira nam, ali onda volan, ipak, prepušta profesionalcu.

Bus za najbolje... Građani pozdravljaju
Bus za najbolje... Građani pozdravljaju

A na spratu - žurka u malom. Osmesi ne silaze s lica, otpozdravlja se i aplaudira prolaznicima, koji usput skandiraju šampionima Evrope. Dušan Mandić, iako ne čuje na desno uho, koje je zaštitio, ne skida osmeh s lica. Zadužen je za čuvanje i nošenje pehara, a o celokupnom doživljaju kaže:- Baš rade emocije. Još od pobedničkog postolja. Ovo je sigurno najlepši osećaj u karijeri. Mislim, osvojiti trofej u zemlji vaterpola - rekao nam je levoruki golgeter, a nakon dočeka dodao:- Hvala svima koji su došli na ovo sunce. Prelep je osećaj izaći na terasu!

Konačno, nagradaHEROJIMA 20.000 EVRAPrema saznanjima Kurira, vaterpolisti i stručni štab trebalo bi da od države budu nagrađeni za osvojeno zlato na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj. Svaki vaterpolista i trener pojedinačno dobiće od države Srbije po 20.000 evra.Vlada Srbije propisala je nagrade za osvojene medalje na evropskim prvenstvima, a prema njenoj uredbi, svaki vaterpolo reprezentativac Srbije koji je bio deo tima na EP u Budimpešti, zajedno sa selektorom Savićem, može da očekuje nagradu od 20.000 evra u dinarskoj protivvrrednosti za osvojenu zlatnu medalju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track