(VIDEO) MENTALITET ŠAMPIONA: Pogledajte hitac Tatjane Jelače za srebrnu medalju
Foto: Fonet/AP

Peta serija donela radost

(VIDEO) MENTALITET ŠAMPIONA: Pogledajte hitac Tatjane Jelače za srebrnu medalju

Ostali sportovi -
Jelača je u petoj seriji bacila hitac 64,21 što je na kraju bilo dovoljno za drugo mesto i veliku radost
1 / 5 Foto: AP

Srpska atletičarka Tatjana Jelača osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Cirihu u disciplini bacanje koplja.

Jelača je u petoj seriji bacila hitac 64,21 što je na kraju bilo dovoljno za drugo mesto i veliku radost.

Foto: AP
Foto: AP

Srpska atletičarka je na kratko bila prva ovim hicem kojim je oborila i rekord Srbije, ali je odmah zatim Čehinja Barbora Špotakova bacila 20 centimetara više.

Ovo je druga medalja za Srbiju na šampionatu u Cirihu, a prvu je, takođe srebrnu, juče osvojila Ivana Španović u skoku u dalj.

http://www.youtube.com/watch?v=raCV3x-6_0A

Vučić čestitao Jelači osvajanje srebra na EPPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku Tatjani Jelači povodom osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Cirihu."Upućujem Vam iskrene čestitke u ime Vlade Republike Srbije i u svoje ime povodom ostvarenog uspeha na Evropskom prvenstvu u atletici, u Cirihu. Osvajanjem srebrne medalje u bacanju koplja ostvarili ste lični trijumf, ali ste doprineli i jačanju ugleda Srbije u svetu", poručio je Vučić."Želim Vam mnogo uspeha u budućem radu i predstojećim takmičenjima, u nadi da ćete i dalje na najbolji način predstavljati našu zemlju", navodi se u čestitki premijera Vučića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track