Najnovije vesti

SVETSKO PRVENSTVO: Srpski golferi napadaju gornji dom
Foto: Kurir Sport

Ilić, Đurđević i Helc u Japanu

SVETSKO PRVENSTVO: Srpski golferi napadaju gornji dom

Ostali sportovi
Srbija trenutno zauzima 60. poziciju na svetskoj rang listi i svaki plasman bolji od 50. mesta na Svetskom prvenstvu bi bio izuzetan rezultat

U sredu u Japanu počelo je 29. Svetsko amatersko prvenstvo u golfu. Srbija treći put učestvuje u borbi za trofej „Ajzenhauer“, a boje naše zemlje braniće 25-godišnjaci Čedomir Ilić i Ilija Đurđević, kao i 17-godišnji Ranko Helc, uz kapitena Nebojšu Lazića.

Pre dve godine u Antaliji, reprezentacija Srbije zauzela je 62. poziciju, pa bi svaki rezultat bolji od tog plasmana predstavljao uspeh.

-Srbija trenutno zauzima 60. poziciju na svetskoj rang listi i svaki plasman bolji od 50. mesta na Svetskom prvenstvu bi bio izuzetan rezultat. Naš tim se nalazi u dobroj formi. Čedomir ima iskustvo, nedavno je pobedio na Balkanskom prvenstvu i najveća su očekivanja od njega. Ilijina forma ove godine varira, ali se nadam da će najbolju partiju dati u Japanu. Ranko je debitant. Mlad igrač koji se nalazi u izuzetnoj formi. Ove sezone postizao je izvanredne rezultate i u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji i nadam se da će pružiti svoj maksimum na šampionatu. Verujem da će tokom četiri dana naš tim funkcionisati idealno – rekao je kapiten našeg tima Nebojša Lazić.

Naši reprezentativci su imali priliku da odigraju probne runde na oba terena, a prva dva dana nastupaće na Irijami u flajtovima sa predstavnicima Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kostarike.

-U odličnoj sam formi. Dobro smo se pripremili i očekujem da budemo plasirani u gornjoj polovini konačne tabele. Konkurencija će biti jaka, ali verujem da ćemo biti bolji nego na prethodna dva šampionata – istakao je Čedomir Ilić.

Iskustvo sa prethodna dva prvenstva sveta ima i Ilija Đurđević, koji kaže da je nastupima za reprezentaciju Srbije ispunio svoj san.

-Osećam veliki ponos kada vidim svoju zastavu i čujem našu himnu. To je dodatna snaga da se pokažemo u što boljem svetlu. Spremno dočekujemo početak prvenstva. Verujem, da ako budemo igrali blizu nule svaki dan, da će biti sve u redu – tvrdi Đurđević.

Debitant na prvenstvu je mladi Ranko Helc, koji u prethodnih godinu dana igra u izvanrednoj formi.

-Glavni cilj je da odigram svoju najbolju igru. U konkurenciji će biti 206 igrača i konačan uspeh zavisiće od nekoliko faktora. Imali smo dobre pripreme, pa sam siguran da ćemo se predstaviti u najboljem svetlu – zaključio je Helc.

Titulu prvaka u Japanu braniće reprezentacija Sjedinjenih Država, koja je i ovoga puta poslala izuzetan sastav predvođen 21-godišnjim Olijem Šnajderdžensom, koji je u ovom trenutku najbolje rangirani amater na svetu.

Na terenima Ošitate i Irijama 69 reprezentacija boriće se za titulu najbolje na svetu, čime je izjednačen rekord šampionata po broju učesnika. Jedini debitant među njima je Gana.

Naredni Svetski šampionat održaće se u Kankunu u Meksiku 2016. godine, a odlučeno je da domaćin najboljih svetskih amaterskih golfera 2018. godine bude Irska.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...