Ivan Miljković: Ne žalim ni za čim!

Intervju

Ivan Miljković: Ne žalim ni za čim!

Ostali sportovi -
Šta još da poželim osim da se oprostim od reprezentacije posle zlata! U svakomtrenutku davao sam sve od sebe

Jedan je Ivan!Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Ivan Miljković u intervjuu za Kurir kaže da ne žali za dresom Srbije. Čuveni korektor veruje da je vreme za neke nove izazove.

♦ Zašto ste odlučili da ne idete na Olimpijske igre?- Razlozi su lični i zato su dobili prioritet. U ovim godinama vreme je da se posvetim nekim drugim stvarima. Nemam osećaj da sam nešto izgubio ili da sam nešto napustio. Jednostavno, jedna vrata sam zatvorio, a druga otvorio.

♦ Da li je ova odluka došla nakon EP u Beču?- Ne znam tačno kad je ova odluka nastala. Šta želi jedan igrač više nego da se oprosti od reprezentacije posle osvajanja zlata na jednom velikom takmičenju. Ovako je najbolje ispalo.

♦ Koliko može da postigne naša reprezentacija na OI u Londonu?- Prvo se treba kvalifikovati, a to uopšte neće biti lako. Tri i po meseca igrači će biti u vrlo gustom programu Svetske lige i kvalifikacija. Mada, ni ostalima neće biti ništa lakše.

♦ Žalite li za nečim?- Ne žalim ni za čime, u svakom trenutku sam davao sve od sebe. Nekad je to bilo dovoljno, nekad ne. Uvek stajem pred ogledalo nasmejan jer znam da, što je do mene, uvek će biti odrađeno - rekao je Miljković.

Nisam imao idola

♦ Koji igrač je na vas ostavio najjači utisak?- Nikad nisam imao idola. Kad ste mlad igrač, drago vam je da ste među velikanima, a kad ste stariji, drago vam je da ste s mladim ljudima koji žele da napreduju. Činjenica ostaje da će dijagonala Grbić-Miljković dugo ostati upamćena kao jedna od najsnažnijih na svetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track