Brojanica me čuva!

Amer prihvatio naše običaje

Brojanica me čuva!

Ostali sportovi -
Trener beogradskih Vukova i NFL šampion Ruben Drouns oko ruke nosi srpsku narukvicu

Brojanica oko ruke.Od svih amajlija koje je mogao da izabere, trener Vukova, beogradske ekipe američkog fudbala, Ruben Drouns odlučio se za srpsku pravoslavnu brojanicu. Čovek koji je sa Njujork Dažajantsima osvojio NFL titulu i imao retku čast da drži trofej „Vins Lombardi“, već dve godine živi u Beogradu, pa je prihvatio srpske običaje.

Brojanicu oko njegove ruke primetili smo sasvim slučajno, a Ruben nam je rekao da ju je stavio na nagovor prijatelja i da ne namerava da je skine.

- Aaaa, da, da, to je vaša, srpska narukvica. Video sam da je nosi mnogo Srba, znam da može da se kupi u pravoslavnoj crkvi. Čuo sam da ona donosi sreću i mogu vam reći da je to tačno. Imao sam nedavno saobraćajni udes i mislim da mi je narukvica pomogla - kaže ovaj simpatični Amerikanac i dodaje:- Ne nameravam da je skidam, to je moja amajlija!

Ruben Drouns je pomoćni trener šampiona regionalne i srpske lige u američkom fudbalu, a biće desna ruka Šonu Embriju, koji je nedavno pojačao Vukove i biće prvi trener. Tako će beogradski klub imati verovatno i najjači trenerski tandem u regionu. Ruben Drouns je u NFL karijeri igrao za Detroit, Majami, Denver, Klivlend i Njujork, a s Džajantsima je 2008. postao šampion.

Embri selektor SrbijeŠon Embri, osim funkcije prvog trenera Vukova, biće i selektor reprezentacije Srbije.

- Velika je čast biti trener nacionalnog tima jedne zemlje. Nadam se da ću, obavljajući taj posao, uspeti da unapredim ovu igru u Srbiji, razvijajući istovremeno i trenere i igrače. Verujem da nije bitno samo biti veliki trener već i veliki učitelj - rekao je Embri, koji će u Srbiji ostati najmanje četiri godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track