(VIDEO) ODBRANIO TITULU: Kličko nokautirao Puleva u petoj rundi
Foto: Reuters

Meč za titulu prvaka sveta

(VIDEO) ODBRANIO TITULU: Kličko nokautirao Puleva u petoj rundi

Ostali sportovi -
Ovaj duel je trebao prvobitno da se održi u septembru, ali je Kličko na treningu pokidao mišić bicepsa zbog čeka je duel pomeren za danas
1 / 2 Foto: AP

Ukrajinski bokser Vladimir Kličko odbranio je titulu šampiona sveta u teškoj kategoriji protiv izazivača iz Bugarske Kubrata Puleva nokautom u petoj rundi. Meč je održan u Hamburgu.

Puleva je ponela atmosfera sa tribina, gde ima veću podršku. Posle uvodnog ispitivanja snaga Kličko je sredinom prve runde u roku od desetak sekundi dva puta poslao rivala u nokdaun.

Treći put Kličko je poslao Bugara u trećoj rundi. Ovog puta sevnuo je levi kroše.

Četvrti, levi kroše, bio je koban po Puleva. Tačno 55 sekundi pre isteka pete runde Kličko je poslao Pulena na pod a Bugarin nije mogao da ustane.

Mlađi od braće Kličko, koji je vlasnik četiri pojasa u verzijama WBA, WBO, IBF i IBO, kao i pojas Ring magazina, sada je 17. put uspešno odbranio titulu. U profesionalnoj karijeri sada ima skor od 63 pobede i tri poraza, uz 54 nokauta. Kličko je u seriji od 19 pobeda.

Bugarin Kubrat Pulev je doživeo prvi poraz u profesionalnoj karijeri, na 20 mečeva do sada je imao isto toliko pobeda.

Ovaj duel je trebao prvobitno da se održi u septembru, ali je Kličko na treningu pokidao mišić bicepsa zbog čeka je duel pomeren za danas.

Kličk se približio Leriju Holmsu koji je sa 20 odbrana titule na drugom mestu. Neprikosnoven na prvom mestu je Lenoks Luis sa 25 odbrana pojasa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track