IBRAHIMOVIĆ I JOVETIĆ POGODILI: Crna Gora i Švedska remizirali u Podgorici
Foto: Reuters

Podela bodova

IBRAHIMOVIĆ I JOVETIĆ POGODILI: Crna Gora i Švedska remizirali u Podgorici

Fudbal -
Švedska je povela u devetom minutu prvim golom Zlatana Ibrahimovića u kvalifikacijama, a izjednačio je Stevan Jovetić u 80. minutu iz penala

BEOGRAD - Fudbaleri Španije pobedili su večeras u Uelvi selekciju Belorusije sa 3:0 u četvrtom kolu Grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Španija je do prednosti stigla za samo dva minuta. Mrežu gostiju prvo je zatresao Isko u 18. minutu, a minut kasnije strelac je bio i Serhio Buskets. Konačan rezultat postavio je Pedro u 56. minutu.

U Grupi C večeras je odigran još jedan meč. Fudbaleri Slovačke su u Skoplju savladali reprezentaciju Makedonije sa 2:0. Golove za Slovačku postigli su Juraj Kučka u 25. i Adam Nemec u 38. minutu. Posle četiri odigrana kola, Slovačka je prva u Grupi C sa 12 bodova i sve četiri pobede. Španija je druga sa devet bodova, koliko ima i trećeplasirana Ukrajina, koja je ranije danas pobedila Luksemburg sa 3:0. Reprezentacija Makedonije je na četvrtom mestu sa tri boda, dok selekcije Belorusije i Luksembruga imaju po bod.

Fudbaleri Crne Gore i Švedske odigrali su večeras u Podgorici nerešeno 1:1 u četvrtom kolu Grupe G. Švedska je povela u devetom minutu prvim golom Zlatana Ibrahimovića u kvalifikacijama, a izjednačio je Stevan Jovetić u 80. minutu iz penala. Na čelu Grupe G, posle četiri utakmice, je reprezentacija Austrije sa 10 bodova, a drugoplasirana Švedska ima četiri boda manje. Rusija i Crna Gora imaju po pet bodova, Lihtenštaj je na petom mestu sa četiri boda, dok je na poslednjeplasirana Moldavija sa jednim bodom.

Reprezentacija Švajcarske pobedila je večeras u Sent Galenu Litvaniju sa 4:0 u četvrtom kolu Grupe E. Švajcarska je od početka meča igrala odlično, napadala je, a Litvanija se branila sve do 66. minuta kada je Giedrius Arlauskis savladao svog golmana. Do kraja meča domaća selekcija postigla je još tri gola, a strelci su bili Fabijan Šer u 68. i Đerdan Šaćiri u 80. i u 90 minutu. Reprezentacija Švajcarske je druga na tabeli Grupe E sa šest bodova, četiri manje od prvoplasiranje Engleske. Isti broj bodova, šest, imaju i Slovenija i Litvanija, Estonija na petom mestu ima četiri, dok poslednjeplasirani San Marino ima jedan bod.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track