MARJANOVIĆ SE POVLAČI SA FUNKCIJE: Neka na moje mesto dođe stručnjak i čovek iz rukometa
Foto: RSS

Prvi čovek RSS prelomio

MARJANOVIĆ SE POVLAČI SA FUNKCIJE: Neka na moje mesto dođe stručnjak i čovek iz rukometa

Ostali sportovi -
Predlog da se to uradi doneo je iz ličnih i rukometnih razloga, zbog brojnih obaveza koje ga čekaju u narednom periodu i u potrebi za novom energijom
1 / 5 Foto: Rss.org.rs

BEOGRAD - Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović predložio je na današnjoj Skupštini da se izabere novi prvi čovek te organizacije. Novi predsednik će biti izabran u periodu od februara do maja, a Marjanović je, kako se navodi u saopštenju, takvu odluku doneo iz "ličnih i rukometnih razloga".On je dodao da u 2015. godini predstoji mnogo posla. "Imamo još dosta da radimo i u 2015. godini, po pitanju reformi i daljeg napredovanja u sferi obrazovanja i usavršavanja. U narednoj godini fokus će biti na informacionim tehnologijama u rukometu, jer je u savremenom svetu ovo je veoma važno", kazao je on.

Marjanović je poručio da veruje da će na mesto predsednika doći stručnjak u oblasti rukometa.

"Na ovu poziciju bi mogla da bude izabrana osoba koja ima veliko iskustvo u ovoj sferi u poslednjih 20 godina, neko od mladih uspešnih i iskusnih rukometaša ili bivši poznati reprezentativac ili reprezentativka", dodaje se u saopštenju.

Svečana Skupština Rukometnog saveza Srbije održana je danas, a RSS je izabrao novi logo. Dodeljena su specijalna priznanja za 65 godina, kao i nagrade i priznanja najuspešnijima u prethodnoj godini. Za najbolje internacionalne igrače izabrani su Sanja Damnjanović i Momir Ilić.

RSS je proglasio Anđelu Janjušević iz kragujevačkog Radničkog i golmana niškog Železničara Dejana Zlatanovića za najbolje igrače u 2014. godini u domaćem prvenstvu. Za najuspešnijeg trenera izabran je Đorđe Ćirković (Vojvodina), a posebno priznanje dobio je reprezentativac Srbije u rukometu na pesku Marko Pavlović.

"Ovo mi je podstrek za budućnost da budem još bolja. Volela bih da se i sledeće godine pojavim na ovom mestu i da osvojim nagradu. Čestitam Anđeli Janjušević, ona je veliki talenat. Poručila bih joj da nastavi sa uspesima i da čuva svoju zlatnu levu ruku", rekla je Sanja Damnjanović.

Muška rukometna reprezentacija,foto:RSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track