FAŠIZAM U HRVATSKOJ: Orlovima skandirali Za dom spremni

Skandal na rukometnoj utakmici

FAŠIZAM U HRVATSKOJ: Orlovima skandirali Za dom spremni

Ostali sportovi -
Hrvatski navijači, pored šovinističkih parola, na rukometnoj utakmici s našom reprezentacijom uzvikivali i „Ubij Srbina“

Tokom prijateljske rukometne utakmice između Hrvatske i Srbije odigrane u subotu uveče u Rijeci koju je naša reprezentacija izgubila sa 34:30 navijači domaće selekcije napravili su skandal kad su skandirali „Ubij Srbina“ i uzvikivali fašistički pozdrav „Za dom spremni“.

Izgubili sa 34:30... „Orlovi“
Izgubili sa 34:30... „Orlovi“

Incident se dogodio tokom intoniranja srpske himne „Bože pravde“, a prema rečima vršioca dužnosti selektora „orlova“ Dejana Perića, predstavnici RS Hrvatske odmah su se izvinili, a daljih prozivki nije bilo.- Grupica navijača domaće selekcije na neprimeren način reagovala je tokom intoniranja naše himne, ali to nikako ne može biti stav celog hrvatskog naroda i toga smo svesni. Nama su se ljudi iz Rukometnog saveza Hrvatske odmah izvinili, bilo im je veoma neprijatno, a i selektor Slavko Goluža se javno izvinio na konferenciji posle meča, što nama mnogo znači - kaže Dejan Perić.

Selektor Perić: Nije bilo prijatno, ali su nam se iz RS Hrvatske odmah izvinili
Selektor Perić: Nije bilo prijatno, ali su nam se iz RS Hrvatske odmah izvinili

Strateg „orlova“ naglašava da ispadi pojedinaca nisu pokvarili boravak najboljih srpskih rukometaša u Hrvatskoj, gde su na svakom koraku imali maksimalnu uslugu.- Ne pričam ovo iz kurtoazije, ali mi smo u Hrvatskoj sjajno primljeni, kako u Umagu, tako i u Rijeci. To što je bilo tokom intoniranja naše himne u subotu nije nas poremetilo, iako naravno nije bilo prijatno. Ipak, to je bio usamljeni slučaj, tokom utakmice nisam čuo ništa slično i što se mene tiče, gostovanje u Hrvatskoj bilo je prava stvar. Uspeli smo da vidimo mnogo dobrih stvari - ističe Perić.

Nove obaveze „orlova“SUTRA OKUPLJANJE ZA NORVEŠKUReprezentativce Srbije očekuje odlazak u Norvešku, gde će od 15. do 19. januara učestvovati na međunarodnom turniru, a rivali će im biti selekcije Mađarske (16. januar) i Norveške (18. januar).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track