Orlovi brzo izuli Alžirce

Kvalifikacije za OI

Orlovi brzo izuli Alžirce

Ostali sportovi -
Srpski rukometaši u poslednjem kolu turnira u Španiji vrlo ubedljivo savladali Afrikance - 26:18 (15:10)

Sigurna pobeda!Rukometna reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala reprezentaciju Alžira u poslednjem kolu kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Londonu - 26:18 (15:10). Najboljim srpskim rukometašima za prolaz na OI bila je potrebna pobeda Španije nad Poljskom, a taj meč je završen kasno sinoć.

Trijumf najboljih srpskih rukometaša u susretu protiv potpunog autsajdera na ovom turniru nije nijednog trenutka dovođen u pitanje, čak ni pre početka meča, već je jedino pitanje bilo s kolikom će razlikom biti završen ovaj duel. „Orlovima“ je bio potreban trijumf od najmanje četiri gola razlike kako bi i minimalna pobeda Španije nad Poljskom bila dovoljna za prolaz, što je uslovilo siguran i furiozan početak igrača selektora Veselina Vukovića.

Čvrsta i agresivna odbrana, koja je evropskog vicešampiona krasila i na nedavnom prvenstvu Evrope u Beogradu, ponovo je bila glavna odlika srpskog tima, pa je već na početku stečena prednost od četiri gola razlike (5:1), ali je i ovoga puta napravljen veliki broj tehničkih grešaka. U tom periodu igre najraspoloženiji u reprezentaciji Srbije bio je Ivan Nikčević, koji se povredio već u 11. minutu, zbog čega do kraja meča selektor Veselin Vuković nije mogao da računa na njega.

Ipak, daleko kvalitetniji izbor igrača, kao i velika želja za ubedljivim trijumfom, presudili su da „orlovi“ zabeleže pobedu i sinoć su u dvorani u Alikanteu svim srcem navijali za domaću Španiju.

Vuković: Čuda se dešavaju

- Ovo je bio težak turnir, ali na Olimpijske igre se ne ide lako. Videli ste kroz šta smo sve prošli. Čestitao bih momcima. Najbitnije je da smo počeli da stvaramo kontinuitet učešća na velikim takmičenjima. Posle Evropskog prvenstva, u samo godinu dana, igraćemo na još dva, Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu sledeće godine u Španiji. Ne očekujte da ćemo na svakom osvojiti medalju, ali uz malo sreće i čuda se dešavaju - rekao je Veselin Vuković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track