Tipsarević: Razočaran sam, Berdih je danas bio bolji

Tipsarević: Razočaran sam, Berdih je danas bio bolji

Tenis -
Mislim da sam zaslužio da osvojim barem jedan set. Razočaran sam, jer da sam pobedio verujem da bismo dobili preostali singl meč i preokrenuli rezultat, rekao Janko

PRAG - Srpski teniser Janko Tipsarević izjavio je da je razočaran porazom od Čeha Tomaša Berdiha i ocenio da je njegov rival bio bolji u odlučujućem duelu četvrtfinalnog susreta Svetske grupe Dejvis kupa. Češka je u Pragu savladala Srbiju ukupnim rezultatom 4:1 i plasirala se u polufinale, a presudan treći poen domaćinu je obezbedio Berdih savladavši Tipsarevića posle tri sata i 45 minuta iscrpljujuće borbe sa 7:6 (8:6), 7:6 (8:6), 7:6 (9:7).

"Mislim da sam zaslužio da osvojim barem jedan set. Razočaran sam, jer da sam pobedio verujem da bismo dobili preostali singl meč i preokrenuli rezultat", rekao je Tipsarević i priznao da ipak nije bio blizu pobede pošto je izgubio u tri seta. "Berdih je bio bolji u važnim trenucima. Servirao sam za set u prvom i drugom, u trećem imao čak pet set lopti koje nisam iskoristio. Nema šta, on je danas bio bolji i hrabriji i zaslužuje priznanje", kazao je osmi teniser sveta i požalio se na podlogu u praškoj dvorani.

"Ovo je verovatno jedna od najgorih šljaka na kojoj sam igrao profesionalni tenis. Bilo je mnogo loših odbitaka, na sreću niko nije izvrnuo članak ili se povredio", rekao je Tipsarević. Berdih je sa saigračima i navijačima dugo slavio pobedu nad drugim reketom Srbije, kojom je osigurana pobeda i plasman u polufinale.

"Zaista sam radostan. Bilo je naporno i neizvesno, a ovaj meč je potvrdio da u današnjem tenisu jedan ili dva poena mogu da budu odlučujući", rekao je najbolji češki teniser. Češka se u polufinalu Dejvis kupa sastaje sa Argentinom, dok drugi polufinalni par čine Španija i SAD. Ti mečevi su na programu od 14. do 16. septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track