(VIDEO) KRAJ JEDNE ERE: Jedan od idola sportske Srbije odlučio da završi karijeru
Foto: Fonet

Legenda u penziji

(VIDEO) KRAJ JEDNE ERE: Jedan od idola sportske Srbije odlučio da završi karijeru

Ostali sportovi -
Goran Vujević posle 25 godina na parketu, prestaje da igra odbojku i preuzeće funkciju sportskog direktora Peruđe

Srpski odbojkaš Goran Vujević obelodanio je da će po završetku sezone završiti karijeru.

Igrač poznat i pod nadimkom Kvisko ima 43 godine i trenutno nastupa za Peruđu, a kada stavi tačku na blistavu karijeru, preuzeće funkciju sportskog direktora tog kluba.

Profesionalnu karijeru počeo je još 1990. godine, u dresu Partizana, gde je ostao do 1996. Osvojio je titulu i Kup 1991.Tokom inostrane karijere igrao je za Brešu, Feraru, Olimpijakos, Montikjari, Trente, pa za Peruđu, u kojoj je bio od 2005. do danas, izuzev od 2009. do 2011. kada je otišao u Latinu.

U Italiji je legenda, a u Srbiji mnogo više od toga.Za reprezentaciju je igrao od 1996. do 2006.U Sidneju 2000. je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio titulu olimpijskog šampiona. Godinu dana kasnije u Ostravi je sa ''plavima'' osvojio i evropski tron, a ima i svetsko srebro iz Japana 1998. Na EP 2005. je bio član selekcije koja je osvojila bronzanu medalju.

Goran Vujević je napravio karijeru za ponos iako je imao teških trenutaka. U oktobru 2013. desila mu se velika tragedija, preminuo je njegov petogodišnji sin Stefan od posledica srčanog udara. Godinu dana kasnije tribina na kojoj su smešteni najvatreniji navijači Peruđe dobila je ime po preminulom Stefanu.

http://www.youtube.com/watch?v=90c5D3hLx4I
http://www.youtube.com/watch?v=kFtKNgAyKpk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track