TRČIMO ZA BAKU: Više od 4.000 građana na Olimpijskom danu u Košutnjaku
Foto: OKS

Promovisan tim Srbije

TRČIMO ZA BAKU: Više od 4.000 građana na Olimpijskom danu u Košutnjaku

Ostali sportovi -
Olimpijski dan namenjen je svima, bez obzira na godine ili atletske sposobnosti. Želimo da inspirišemo sve ljude da budu aktivni i da se zabavljaju, poručio je predsednik MOK Tomas Bah

BEOGRAD - U organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije na trim stazi na Košutnjaku održan je danas 21. po redu Međunarodni olimpijski dan pod sloganom "Trčimo za Baku", gde je ujedno promovisan Tim Srbije koji će se takmičiti na prvim Evropskim igrama u Bakuu.

Uz prisustvo više od 4.000 ljudi tradicionalno su održane trke za decu uzrasta do četiri, osam i 12 godina, trka zadovoljstva za sve uzraste, porodična trka u kojoj su učestvovali roditelji i deca, štafetna-sponzorska trka i trka za osobe sa invaliditetom.

Predsednik MOK-a Tomas Bah je u poruci, koju je pročitala najbolja atletičarka Srbije i promoter Ivana Španović, istakao da deca širom sveta danas slave osnivanje olimpijskog pokreta tako što uživaju u sportu i neguju olimpijske vrednosti.

"Olimpijski dan namenjen je svima, bez obzira na godine ili atletske sposobnosti. Želimo da inspirišemo sve ljude da budu aktivni i da se zabavljaju. Hvala Vam što ste dali svoj doprinos i molimo Vas da inspirišete i druge da urade isto, ne samo na Olimpijskom danu, već u zdravijem i srećnijem životu. Uživajte danas i čuvajte duh Olimpijskog dana tokom cele godine", poručio je Bah.

Događaju je prisustvovao i potrpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Paspalj,

"Olimpijski dan je momenat za druženje, igranje, uživanje u prirodi i sjajna prilika za širenje olimpijskog duha i promociju olimpijskih vrednosti, zdravog načina življenja, čuvanje životne sredine i naravno podsticanje na bavljenje fizičkom aktivnošću", rekao je Paspalj.

On se osvrnuo se na učešće tima Srbije na prvim Evropskim igrama koje 12. juna počinju u Bakuu.

"Ovih 132 sportista, od kojih neki već sutra kreću put Azerbejdžana ispisaće prve stranice istorije Evropskih igara. Siguran sam da će nas učiniti ponosnim i vratiti se u Srbiju sa puno medalja", zaključio je Paspalj.

Na ovogodišnjem Olimpijskom danu promovisan je Tim Srbije koji će biti na prvim Evropskim igrama u Bakuu, a štafetu OKS-a u trci činili su bokser Aleksandar Drenovak, karatista Slobodan Bitević, kajakašice Milica Starović i Dalma Benedek-Ružičić sa trenerom Dušanom Ružičićem, i rvač Aleksandar Maksimović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track