ĐOKOVIĆ ODGOVORIO BRITANCIMA: Nisam lažirao povredu, imao sam medicinski tretman na nozi
Foto: Reuters

Reakcija posle meča

ĐOKOVIĆ ODGOVORIO BRITANCIMA: Nisam lažirao povredu, imao sam medicinski tretman na nozi

Tenis -
Tražio sam medicinsku pomoć čim je set završen, tako da ne mislim da sam nešto nefer uradio, rekao je najbolji teniser sveta

Najbolji svetski teniser Novak Đoković, savladao je posle dva dana Britanca Endija Mareja 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1 i plasirao se u finale Rolan Garosa, gde će se za jedinu Gren slem titulu koja mu nedostaje u nedelju od 15 časova boriti sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom.

Đoković je odmah posle meča sa Marejem odlučio da se susretne sa novinarima,

"Došao sam da me pritisnete odmah, jer znate, imam veliki meč sutra, želim da se odmorim i budem spreman za to", objasnio je svetski broj 1 uz osmeh.

On je potom pričao o meču, koji je zbog oluje trajao dva dana.

"Ne mislim da sam imao sreće sa prekida. Igrao sam ali je jedan od najboljih takmičara i boraca na turneji uspeo da se vrati. Uslovi su bili malo drugačiji, sporije se igra večernjim satima, i on je to koristio veoma dobro. Drago mi je što sam završio kao pobednik. Ne mislim da sam previše grešio u četvrtom setu. Ja stvarno želim da mu čestitam na velikom turniru i velikoj borbi ", rekao je Novak, koji je imao peškir na vratu:

"Nisam počeo loše danas, ali je Endi zaslužio da osvoji set. Znao sam da ću imati šanse u poslednjem setu i uspeo sam da ga osvojim".

Novak uverava da ga umnor neće sputati pred sutrašnje finale:

"Danas nije bio lak meč fizički, ali biću spreman za sutra. Ja ću dati sve što mi je od energije ostalo ".

Britanski novinar pitao je Srbina da li misli da je nepravedno da na kraju trećeg seta uzme medicinski tajm aut od osam minuta. Britanski mediji su inače, pisali kako Đoković lažira povredu.

"Tretman je urađen na nozi. Tražio sam medicinsku pomoć čim je set završen, tako da ne mislim da sam nešto nefer uradio. Ovo je jedan od najtežih mečeva koje sam imao sa Endijem ", rekao je Novak.

Sa druge strane Marej nije želeo da komentariše špekulacije o povredi Đokovića

"Ne želim da ulazim u to", poručio je Endi.

Zatim se osvrnuo i na sam meč.

"Razočaran sam, igrao sam odlično, mogu da kažem da igram možda i najbolji tenis u karijeri. Vraćam se polako u onu staru formu i nadam se da ću ponovo doći do nivoa na kome mogu da osvojim gren slem titulu", zaključio je Endi Marej.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track