Hokejaši Srbije za opstanak protiv Novog Zelanda
Foto: Hokejaška Reprezentacija Srbije

Svetsko prvenstvo

Hokejaši Srbije za opstanak protiv Novog Zelanda

Ostali sportovi -
Pobednik tog meča obezbediće opstanak u A grupi Druge divizije, dok se poraženi tim seli u B grupu.Utakmica je na programu od 15 časova po centralno-evropskom vremenu

REJKJAVIK - Reprezenacija Srbije u hokeju na ledu poražena je od selekcije Hrvatske rezultatom 6:3 (2:1, 2:0, 2:2), u 4. kolu A grupe Druge divizije prvenstva sveta u Rejkjaviku.

Hokejaši Srbije pretrpeli su četvrti poraz, pa će u meču poslednjeg kola protiv Novog Zelanda morati da trijumfuju kako bi obezbedili opstanak u A grupi Druge divizije.Golove za reprezentaciju Srbije postigli su Babić, Vučurević i Sabadoš.

U reprezentaciji Hrvatske dvostruki strelac bio je Sertič, dok su po jedan pogodak postigli Prpić, Oreščanin, Lazić i Pauers.Svetsko prvenstvo u Rejkjaviku završava se u sredu, 18. aprila, kada se reprezentacija Srbije sastaje sa Novim Zelandom, najslabijom ekipom dosadašnjeg toka takmičenja.

Pobednik tog meča obezbediće opstanak u A grupi Druge divizije, dok se poraženi tim seli u B grupu.Utakmica je na programu od 15 časova po centralno-evropskom vremenu.Novi Zeland je u prvom meču dana doživeo najteži poraz na turniru, pošto je ubedljivo izgubio od Estonije rezultatom 19:2.

Rezultati 4. kola:Novi Zeland - Estonija 2:19 (0:8,2:6,0:5)Srbija - Hrvatska 3:6 (1:2,0:2,2:2)Island i Španija igraju od 22 sata.Tabela: Estonija 12 bodova, Španija (-1) 9, Hrvatska 6, Island (-1) 6, Srbija 0, Novi Zeland 0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track