JOŠ JEDNA POBEDA DO RIJA: Srpski vaterpolisti savladali Brazil i plasirali se u finale Svetske lige
Foto: AP

Demonstracija sile

JOŠ JEDNA POBEDA DO RIJA: Srpski vaterpolisti savladali Brazil i plasirali se u finale Svetske lige

Ostali sportovi -
"Delfini" bolji od Brazilaca u polufinalu 13:9, pa će se sutra sa Hrvatima boriti za trofej, 100 hiljada dolara i olimpijsku vizu

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Brazil 13:9 u polufinalu završnog turnira Svetske lige u Bergamu, plasirala se u finale i došla na korak od "overe" olimpijske vize.

"Delfini" će se sutra od 20 sati boriti za treći uzastopni trofej u ovom takmičenju i 100 hiljada dolara sa Hrvatskom, koja je savladala SAD 11:6.

Samo pobednik Svetske lige obezbediće učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru sledeće godine.

Izabranici Dejana Savića nastavili su da demonstriraju silu. U četvrtfinalu su Kini dali 25 golova, a danas u polufinalu 13 ekipi Ratka Rudića. Brazilci, koji mnogo ulažu u vaterpolo poslednjih godina što se vidi i po napretku reprezentacije,

"Delfini" su dobro počeli meč, pa su tokom prve deonice u tri navrata imali po dva gola prednosti, ali je Felipe Santos golom u poslednjoj sekundi smanjio rezultat na 4:3. Na početku druge četvrtine Sava Ranđelović je ponovo doneo Srbiji dva gola prednosti. Do nekoliko sekundi pre kraja tog dela igre rezultat se nije menjao i kada je izgledalo da će se druga deonica završiti rezultatom 5:3 Brazil je izborio igrača više, a šest sekundi pre isteka siguran je bio Bernardo Gomes. U drugoj četvrtini viđena su samo dva gola, ali je potom usledila efikasna treća četvrtina u kojoj je Srbija i prelomila meč.

Golovima Andrije Prilainovića, Stefana Mitrovića i Duška Pijetlovića Srbija se "odlepila" na tri gola razlike, a dobru treću ćetvrtinu završio je golom Dušan Mandić za plus četiri pre ulazak u poslednjih osam minuta meča. Do kraja meča Srbija je bez problema sačuvala prednost i plasirala se u finale Svetske lige - 13:9 (4:3, 1:1, 5:2, 3:3).

Strelaci za Srbiju su bili: Mandić, Aleksić (dao svoj 100. gol za reprezentaciju), Filipović, Mitrović i Duško Pijetlović po dva, a po jedan Gocić, Ranđelović i Prlainović.

Po završetku utakmice Savić je čestitao Rudiću:

"Volim taj vaterpolo, igrate kao Barseloneta".

Srpski selektor se zatim osvrnuo na meč:

"Znali smo da će biti nezgodno. Ušli smo u finale i sada ćemo pokušati da se osvežimo, oporavimo i da u meču za trion damo sve od sebe".

I Duško Pijetlović je pohvalio Brazilce:

"Pokazali su napredak. Imaju talenat, pokretljivost i teško je igrati . Pobeda nije dolazila u pitanje ali moramo da u finalu otklonimo neke padove. Mislim da smo favoriti".

Živko Gocić je istakao:

"Umorili smo se na utakmici i fizički i mentalno jer te svi vide kao favorita"

Sava Ranđelović se nadovezao:

"Završili smo jedan deo posla. Ostala je još jedna utakmica. Umorni smo ali kada budemo skočili to će se zaboraviti".

Nikola Jakšić je bio kratak:

"Jedva čekam moje prvo finale".

Andrija Prlainović je zaključio:

"Naporno je bilo sa Brazilcima. Igramo peti dan u visokom ritmu. Normalno je da ima padova. Ipak smo imali kontrolu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track