TRILER NA KRITU: Srpski juniori startovali na SP pobedom nad Dominikanskom Republikom
Foto: Fiba.com

Sledeća je Južna Koreja

TRILER NA KRITU: Srpski juniori startovali na SP pobedom nad Dominikanskom Republikom

Košarka -
Mladi srpski košarkaši namučili se da stignu do trijumfa

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije startovala je pobedom na Svetskom prvenstvu na Kritu pošto je u prvom kolu Grupe D savladala Dominikansku Republiku 82:77 (17:19, 25:21, 19:18, 21:19).

Izabranici Aleksandra Bućana silno su se namučili da bi upisali prvi trijumf. Završnica meča bila je izuzetno uzbudljiva.

Dominikanska Republika je posle mnogo napora uspela da stigne do izjednačenja 75:75 na 70 sekundi pre kraja. Pogotkom Glišića 13 sekundi kasnije Srbija je ponovo stekla "plus dva". Na drugoj strani, posle dva ofanzivna skoka Dominikanaca, Rodrigez je fauliran, ali je pogodio samo jedno slobodno bacanje. Ali, odmah zatim Lazarević je promašio oba. Ipak, Glišić je uhvatio loptu, nad njim je napravljen prekršaj, a on je oba puta bio precizan, ostavivši rivalu 14 sekundi da proba trojkom da izbori produžetak. Srpski reprezentativci su onda "ukrali" loptu Matosu, preciznije učinio je to Lazarević, a Peno je sa dva pogođena penala otklonio svaku dilemu - 81:76. Do kraja je samo postavljen konačan rezultat - 82:77.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Peno sa 13 poena, po 12 su dodali Glišić i Đoković, koji je imao i šest skokova, a 11 Vučetić...

U reprezentaciji Dominikanske Republike ubedljivo najbolji je bio Feliz sa 26 poena.

"Orlići" se sutra sastaju sa Južnom Korejom, a u utorak i sa domaćinom Grčkom.

Svi učesnici Svetskog prvenstva ići će u drugu fazu takmičenja, odnosno u osminu finala, s tim što bi bolja pozicija na tabeli grupe trebalo da obezbedi lakšeg rivala.

Srbija je bila prvak sveta za uzrast do 19 godina 2007, kada je Svetsko prvenstvo održano u Novom Sadu, a na prethodna dva šampionata je uzimala srebra posle poraza od Litvanaca i Amerikanaca, koji su aktuelni prvaci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track