SD Dorćol ugostilo sportiste libansko- američkih univerziteta
Foto: KURIR

Saradnja

SD Dorćol ugostilo sportiste libansko- američkih univerziteta

Ostali sportovi -
Za goste su upriličli šestodnevni sportski kamp na Banjici, gde su uz rad na usavršavanju veštine bili u prilici da naučeno i praktično provere u prijateljskim utakmicama.
1 / 4 Foto: KURIR

BEOGRAD - Novosnovano sportsko društvo Dorćol među svoje prve akcije uvrstilo je saradnju sa dva univerziteta, Američkim univerzitetom u Bejrutu i Libansko-američkim univerzitetom, tačnije njihovim rukometnim i ragbi timovima. Za goste su upriličli šestodnevni sportski kamp na Banjici, gde su uz rad na usavršavanju veštine bili u prilici da naučeno i praktično provere u prijateljskim utakmicama.

- Saradnja između ragbi timova trajala je godinama, ali pošto smo postali vicešampioni Evrope u rukometu, tražili su saradnju i sa našim rukometašima - priča Miša Janketić predsednik SD Dorćol.

On ističe da su gosti bili prezadovoljni boravkom u Beogradu.

- Čuli su da smo mi Srbi gostoljubiv narod, ali rekli su mi potom da je njihiov boravak ovde nadmašio sva očekivanja i da u Beogradu nisu našli prijatelje već braću - priča Janketić i dodaje: Što je najvažnije mi smo već stvorili nove kontakte sa Francuzima, Nemcima, Italijanima. Oni će dolaziti kod nas, mi ćemo ići kod njih. Proširićemo saradnju i na ostale klubove članove sportskog društva.

Prvi čovek SD Dorćol ističe da je sav rad u sportskom društvu skoro na volonterskim osnovama i da im u radu pomaće i Opština Stari grad.

- Pretežno razvijamo saradnju..idemo u goste i gosti dolaze kod nas.Imamo podršku opštinskih organa, a uskoro verujemo i novih sponzora. Postojimo tek mesec dana kao sportsko društvo i pravi rad nas tek očekuje- kaže Janketić najavljujući da će SD Dorćol po završetku školske godine. na terenima SC Gale Muškatirović organizovati besplatan sportski kamp za osnovce i srednjoškolce. Uz stručni nadzor klinci će moći da steknu zanje i veštinu iz rukometa, ragbija, fudbala, rvanja i boksa.

N.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track