U znaku stotke do OI

Odbrojavanje do Londona

U znaku stotke do OI

Ostali sportovi -
OK Srbije i ambasador Velike Britanije u Beogradu obeležili 100 dana do početka OI

Poslednja faza!Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i ambasador Velike Britanije u Srbiji Majkl Devenport juče su obeležili 100 dana do početka najveće svetske smotre u 2012. godini. Inače, za srpske sportiste sve je u znaku broja 100, jer se očekuje osvajanje 100. medalje, 100 godina od prvog učešća naše zemlje na Igrama, kao i da ih toliko bude u Londonu od 27. jula do 12. avgusta.

- Srbija u olimpijskom timu zasad broji 80 sportista, ali sam siguran da će nas biti 100, jer čekamo plasman odbojkaša i odbojkašica i još individualnih sportista koji su blizu odlaska u London. To je naš broj i cele godine pričam kako je 100 nešto što simbolizuje naš olimpijski tim - kazao je Divac.

Ambasador Velike Britanije Majkl Devenport takođe je istakao da je odbrojavanje do početka Olimpijade stiglo u završnu fazu.

- Ostalo je još 100 dana do početka Igara. U Londonu se takođe ozbiljno pripremaju, a to vam je kao poslednjih 100 metara trke. Spremni smo i s ponosom mogu da kažem da ćemo biti dobri domaćini. Opravdaćemo status jedinog grada koji je tri puta organizovao Olimpijske igre - poručio je Devenport.

U rezidenciji ambasadora Velike Britanije održana je i modna revija na kojoj su predstavljeni modeli kompanije „Zekstra“ specijalno dizjanirani za olimpijce Srbije.

Super ti je mobilni

Predsednik OKS Vlade Divac i ambasador Velike Britanije Majkl Devenport prijatno su ćaskali u neformalnom razgovoru posle zvanične ceremonije. Bivši košarkaški reprezentativac pokazivao je njegovoj ekselenciji aplikacije na mobilnom telefonu, što je slatko nasmejalo Devenporta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track