(VIDEO) MILANOVIĆ, MILANOVIĆ, MILANOVIĆ...: 29 godina od gola i svetske titule Jugoslavije
Foto: Nebojsa Mandic

Sećanja

(VIDEO) MILANOVIĆ, MILANOVIĆ, MILANOVIĆ...: 29 godina od gola i svetske titule Jugoslavije

Ostali sportovi -
Taj gol je meni promenio život. Odjeknuo je starom Jugoslavijom. Sa ove distance, kada radim i kao trener, vidim da je tu bilo mnogo čudnih stvari, pričao je kasnije po mnogima najbolji vaterpolista sveta

Na današni dan pre 29 godina vaterpolo reprezentacija Jugoslavije je u meču sa čak osam produžetaka pobedila Italiju (12:11) u Madridu i postala svetski šampion.

Po mnogima najbolji vaterpolista sveta svih vremena Igor Milanović je postigao ključni gol za pobedu u poslednjoj sekundi osmog produžetka.

“Taj gol je meni promenio život. Odjeknuo je starom Jugoslavijom. Sa ove distance, kada radim i kao trener, vidim da je tu bilo mnogo čudnih stvari. Prvo, meni loptu dodaje Šimenc koji u tom trenutku ima najjači šut na svetu, i koji stoji na pet, šest metara sam. Šta on radi? Dodaje loptu, meni, koji sam pokriven. Ispred mene je Alesandro Kampanja, jedan od najvećih italijanskih igrača. On pravi veliku grešku. Napao me pogrešnom rukom. To vam je u vaterpolu kao u fudbalu da neko raširi noge – prosto moraš da mu proturiš i obiđeš ga. Tom greškom je praktično iznudio da ga prođem. Nikad to sebi nije oprostio, posle smo igrali zajedno u Romi pa smo pričali o tome”, rekao je kasnije Milanović.

Plave su tada predstavljali Andrija Popović, Dragan Andrić, Perica Bukić, Veselin Đuho, Milorad Krivokapić, Deni Lušić, Tomislav Paškvalin, Zoran Petrović, Dubravko Šimenc, Aleksandar Šoštar, Anto Vasović, Mirko Vičević i Igor Milanović.

http://www.youtube.com/watch?v=jdbLiJuRoKg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track