NIŠTA OD MEDALJE: Asmir Kolašinac sedmi na svetu
Foto: Reuters

Finale

NIŠTA OD MEDALJE: Asmir Kolašinac sedmi na svetu

Ostali sportovi -
Srpski takmičar je od šrst pokušaja u finalu tri puta prepstupio, a najbolji hitac imao je u poslednjem pokušaju, kada je bacio 20.71

Srpski bacač kugle Asmir Kolašinac nastupao je u finalu Svetskog prvenstva u Pekingu, ali nije uspeo da osvoji medalju. Zauzeo je sedmo mesto

Srpski takmičar je od šest pokušaja u finalu tri puta prepstupio, a najbolji hitac imao je u poslednjem pokušaju, kada je bacio 20.71.

Titulu prvaka sveta osvojio je Amerikanac Džo Kovač, koji je bacio 21,93. Drugi je bio Nemac David Strol 21,74, a treći O' Dejn Ričards sa Jamajke 21:69.

U poslednjoj šestoj seriji 20,71

Kolašinac je takmičenje na šampionatu sveta okončao hitcem od 20 metara i 71 centimetar, što je njegov najbolji rezultat u finalu.

Sve dalje od medalje - treći prestup

Kolašinac je i treći put prestupio. Za medalju mu u poslednjem pokušaju treba najmanje 21,58

Drugi prestup

U četvrtoj seriji Kolašinac je drugi put u finalu prestupio

Treći pokušaj 20,36

Kolašinac je u trećoj seriji imao ispravan hitac i sada se čeka rezultat. 20.36 u tom trenutku to je bilo sedmo mesto. Srpski atletičar je izborio pravo na još tri pokušaja.

Preko 20 metara u drugom pokušaju

Kolašinac je u drugoj seriji bacio hitac od 20 metara i 11 centimetara što ga je stavilo na šesto mesto

Prestup u prvoj seriji

Srpski atletičar asmir Kolašinac prestupio je u prvoj seriji finala Kolašinac: Nisam se snašao, mogao sam da budem petiKolašinac je rekao posle nastupa na prvenstvu sveta u Pekingu da se nije snašao i da je mogao da zauzme barem peto mesto.

"Tehnički sam loše bacao, nisam se snašao u ovakvim uslovima. Stalno sam proklizavao u krugu i jednostavno nisam iskoristio svu svoju snagu. Imao sam nekoliko prestupa, dva hica su sigurno bila preko 21 metar, realno sam vredeo i mogao do petog mesta. Ipak, ovo je za mene veliki uspeh i svakako dodatni motiv za naredna takmičenja", izjavio je Kolašinac.Amela Terzić nije uspela da se plasira u finale trke na 1.500 metara pošto je u polufinalu ostvarila deseto vreme sa 4:13.92 minuta."U pitanju je bila taktička trka u kojoj se nisam najbolje snašla. Pogrešila sam jer sam celu trku trčala drugom stazom, bilo je dosta guranja i to mi je dodatno oduzelo pažnju i koncentraciju. Pokušala sam u jednom trenutku da promenim ritam i zauzmem bolju poziciju, međutim, to je bilo previše rano i nisam uspela da do kraja izdržim taj ritam. Žao mi je što sam propustila šansu za finale, ali sam iz ove trke izvukla veliku pouku", rekla je Terzićeva.U finalu sa 20 metara i 37 centimetara

Srpski atletičar Asmir Kolašinac plasirao se u finale Svetskog prvenstva u Pekingu u bacanju kugle, pošto je u kvalifikacijama zauzeo deveto mesto. Kolašinac se plasirao u finale hicem od 20 metara i 37 centimetara, koliko je bacio u drugoj seriji, čime je zauzeo peto mesto u Grupi A, odnosno ukupno deveto mesto u kvalifikacijama. Evropski vicešampion je u prvom pokušaju bacio kuglu 19,35 metara, a u drugom 20,22 metra. Norma za finale iznosila je 20,65 metara ili mesto među prvih 12 takmičara iz kvalifikacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja