Borković u Brnu startuje drugi, Bulatović treć
Foto: Petar Janković

Kurir na ETCC u Češkoj

Borković u Brnu startuje drugi, Bulatović treć

Ostali sportovi -
Posle kvalifikacija, Srbin uvećao vođstvo, Crnogorac u srpskom timu Lein rejsingu uz pomoć Milovana Vesnića ostvario rezultat karijere

Četvrta runda Evropskog kupa turing automobila održava se na autodromu Brno. Srpski automobilista Dušan Borković došao je u Češku kao vodeći u kupu, a njegovom najvećem rivalu za šampionsku titulu Peteru Fulinu to je domaća trka.

Na testovima i treningu, Dušan je pokazao solidan tempo, ušavši u trkački vikend hladne glave. U ranoj fazi kvalifikacija Mato Homola je postavio najbolje vreme, Dušan se držao na drugoj poziciji, kojoj je Fulin pretio. Iznenađenje ove sesije priredio je Crnogorac Dejan Bulatović, koji vozi za srpski tim Lein rejsing, postavivši treći kvalifikacioni rezultat, čime je na neki način učinio uslugu Borkoviću, udaljivši Fulina od kvalifikacionih bodova.

"Ovo je moj rezultat karijere" rekao je za Kurir Bulatović, vidno umoran i pomalo zbunjen.

"Pre svega moram da zahvalim Milovanu Vesnići, koji je ovog vikenda sa Lein rejsingom kao savetnik. Uz njegovu pomoć smo uradili set-ap i sve je funkcionisalo savršeno. Možda sam mogao da budem i brži, ali mi je u poslednjem pokušaju zasmetala 'fijesta' iz niže klase. Nadam se da ću biti u prilici da se borim za podijum".

Srpski takmičar Mladen Lalušić, koji takođe vozi za Lein rejsing, nije se danas osećao dobro, pa je uspeo da postigne tek deseto kvalifikaciono vreme. On se nada da će u prvoj trci uspeti da se izbori za osmo mesto, što bi mu donelo pol-poziciju za drugu trku.

Dušan Borković nije bio sasvim zadovoljan postignutim, jer, kako sam kaže, nije sklon matematičkim proračunima kad je rezultat u pitanju. Između ostalog, on je na češkoj rundi prvi put vozio nov automobil B3 rejsinga za koji vozi i trebalo mu je dosta vremena da ga podesi prema sebi.

"Nisam znao šta da očekujem od automobila. Stavio sam nove gume i napravio dobro vreme i čekao sam da vidim šta Fulin može. Homola nas je sve iznenadio, njemu je staza legla, ali to je samo kvalifikacioni rezultat", rekao je Borković za Kurir.

"Moram da priznam da mi je Dejan učinio uslugu onom što je izveo. Trka će biti nešto sasvim drugo. Siguran sam da će Fulin da ide na sve ili ništa, a ovo je staza koja mnogo troši gume i nije baš omiljena vozačima. Možda sam i ja malo prešao u neki mirniji mod, i nisam pokazao agresivnost koju inače imam. U svakom slučaju, ne treba da se bavim time gde je ko, već treba da vozim najbolje što znam", završio je brzi Pančevac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track