(VIDEO) JUNAK ORLOVA: Svi su očekivali da nas Španci razvale
Foto: Kurir Sport

Svaki meč kao finale

(VIDEO) JUNAK ORLOVA: Svi su očekivali da nas Španci razvale

EP Košarka -
Ova pobeda ništa ne znači ako sutra ne dobijemo Nemce, kaže Bjelica

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica rekao je posle trijumfa nad Španijom da on i saigrači svaku utakmicu na prvenstvu Evrope moraju da shvataju kao finale.

Srbija je večeras u Berlinu savladala Španiju sa 80:70 u prvom kolu B gupe Evrobasketa, a Bjelica je bio najbolji pojedinac susreta sa 24 poena.

"Kada su svi očekivali da će Španci da nas razvale, kako se to kaže, mi smo uspeli da se vratimo, čak smo uspeli i da povedemo, da napravimo razliku. Onda su se vratili oni, pa mi uzvratili udarac. Međutim, ništa nam ovo ne znači ako sutra ne dobijemo Nemce", rekao je Bjelica novinanrima posle utakmice.

On je naveo da su srpski košarkaši igrali kao da im je poslednja, a ne prva utakmica na šampionatu.

"Svaki meč treba da shvatimo kao finale. Dosta smo se emotivno istrošili, ali tako treba da se igraju ovakve utakmice", poručio je Bjelica.

Nemanja Nedović, takođe jedan od najboljih u srpskom timu, ocenio je da je početak duela sa Špancima bio slabiji zbog određenog pritiska. “

"Bili smo pospani na početku, malo su nam se stegle ruke, jer je početak prvenstva. Srećom, vratili smo se do poluvremena, a u drugom smo pogađali kao u transu. Sada je najvažnije da ostanemo na zemlji, jer nas već sutra očekuje utakmica sa Nemcima“", rekao je Nedović.

Utakmica 2. kola B grupe Evropskog prvenstva između Srbije i Nemačke igra se u nedelju od 15 sati.

http://www.youtube.com/watch?v=nZNAlLfZ4EI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track