Strelac otvorio Olimpijsku aleju
Foto: OKS

Sebić na Ekolimpijadi

Strelac otvorio Olimpijsku aleju

Ostali sportovi -
Srpski strelac zasadio pet sadnica s mališanima u OŠ „Rudovci“ u Lazarevcu

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Milenko Sebić, koji je osvojio kvotu za učešće na Olimpijskim igrama narednog leta u Riju, bio je gost EkOlimpijade, koja je pod sloganom „Moje školsko eko-dvorište“ održana u Lazarevcu.U obližnjem selu Rudovci u istoimenoj osnovnoj školi Sebić je posadio pet stabala i simbolično otvorio Olimpijsku aleju.Olimpijske vrednostiOvih pet stabala predstavljaju pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svom svakodnevnom životu - radost igre, fer-plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma.- Drago mi je što sam okružen decom koja vole sport i da se nadmeću. Zahvalio bih Opštini Lazarevac i Olimpijskom komitetu, koji je u saradnji s „Koka-Kolom“ organizovao ovu manifestaciju. Mnogo mi znači što sam deo ove priče i što imamo priliku da se zajedno igramo i takmičimo - rekao je Milenko Sebić, koji se, zajedno s osnovcima, oprobao u sportsko-ekološkoj radionici.Posebna pažnja posvećena je očuvanju prirode, kao jednoj od osnovnih olimpijskih vrednosti.

Uređenje školskog dvorišta... Milenko Sebić sa osnovcima
Uređenje školskog dvorišta... Milenko Sebić sa osnovcima

ReciklažaGlavna tema bila je uređenje školskog dvorišta kroz podizanje svesti mladih o reciklaži i separaciji otpada, kompanija „Sekopak“ donirala je kante za reciklažu, a zaposleni u ovoj kompaniji učestvovali su u radionicama i učili decu kako se odvaja otpad.

Puno srceBIĆE OVDE I OLIMPIJACAPredsednik Opštine Lazarevac Dragan Alimpijević uz osmeh je pratio aktivnosti mališana i Milenka Sebića.- Puno mi je srce kad vidim da se okupio veliki broj dece, među kojima je možda neko budući Milenko Sebić. Posebno mi je drago što je upravo ovaj sportista s nama, koji je ostvario kvotu za učešće na OI. To je takmičenje koje sportistu čini ponosnim što predstavlja svoju zemlju i što učestvuje. Nama je danas važno da na ovom okupljanju učestvuju deca, da se takmiče, igraju u svim disciplinama. Lazarevac ima reprezentativce u raznim sportovima, a verujemo da će u narednom periodu biti i olimpijaca iz ovog grada - rekao je Alimpijević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track