SVAKA ČAST MAJSTORE: Borković osvojio titulu Evropskog šampiona!
Foto: Stefan Jokić

Najveći uspeh u istoriji srpskog automobilizma

SVAKA ČAST MAJSTORE: Borković osvojio titulu Evropskog šampiona!

Ostali sportovi -
Borković je sa 110 bodova u generalnom plasmanu stigao do najvećeg uspeha u karijeri

SICILIJA - Najbolji srpski automobilista Dušan Borković ostvario je najveći uspeh u karijeri pošto je danas na stazi Pergusa u Italiji, zauzeo četvrto mesto u drugoj trci, što je bilo dovoljno za osvajanje titula šampiona Evrope (ETCC).

Srpski vozač je na svakom od prethodnih pet vikenda pobedio bar jednom, ali je usled pucanja gume, na prvoj današnjoj trci, izleteo sa staze i udario u zastitnu ogradu.

Druga trka dana bila je zakazana samo dva sata nakon prve, ali je Borkovićev tim uspeo da sredi automobil za trku. Iako je ostako bez bodova, u drugoj trci mu je bilo dovoljno samo da završi trku, odnosno da pređe devet od ukupno 11 krugova, što je Borković i uradio sa 110 bodova u generalnom plasmanu stigao do najvećeg uspeha u karijeri.

Dušan Borković je šampion Evrope!Nismo bili na trci, ali smo bili u Apolu gde je prenos pratila i majka novog šampiona.Redakcija 013info čestita Dušanu Borkoviću!

Posted by 013info on Sunday, October 11, 2015

Dušan Borković rekao je da ni u jednom trenutku nije želeo da odustane, uprkos činjenici da je u prvoj trci potpuno slupao automobil.

"Ovo je bio pravi test za mene i tim. Mislio sam u kvalifikacijama da sam završio posao i da treba samo da izvezem obe trke bez forsiranja. U drugom krugu mi je pukla guma i jako sam udario u zid i gume. Auto se bukvalno raspao. Povredio sam se ali ni u jednom momentu nisam hteo da odustanem. Bila je borba da dovezem auto do pita, jer da nisam ne bi imali ni najmanje šanse da po pravilima popravimo auto između trka", rekao je Borković.

On je dodao da je njegov tim odradio sjajan posao, kao i da je svima dokazao da mu je mesto u samom vrhu automobilizma.

"Momci su odradili sjajan posao i oni su za mene heroji danas. Želim da se zahvalim svima koji su me podržali. Ovim sam sebi i drugima dokazao da mi je mesto na svetskom nivou i nadam se da ćemo uspetimo da oforimomo budzet jer nam ponude pristižu svakodnevno i za WTČ i TCR", zaključio je Borković.

Grad Pančevo ogranizovaće doček za Borkovića u utorak 13. oktobra, ispred platona Skupštine grada, sa početkom od 18.00 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track