ĆIRO U ELEMENTU: U fudbal sam ušao da bih zavodio žene, lova mi je jedini motiv!
Foto: Profimedia

7 faktora za uspeh

ĆIRO U ELEMENTU: U fudbal sam ušao da bih zavodio žene, lova mi je jedini motiv!

Fudbal -
Legendarni trener je u svom stilu objasnio šta je potrebno da bi dostigao vrh u poslu kojim se baviš.

Legendarni fudbalski stručnjak, Miroslav Ćiro Blažević, održao je izuzetno zanimljivo predavanje na Jahorini - 7 faktora za uspeh.

Ćiro je u svom stilu objasnio šta je potrebno da bi dostigao vrh u poslu kojim se baviš.

1. TALENAT"Majka me je spremala za sveštenika. Bio sam u manastiru, ali kada me je časna sestra oblačila shvatio sam da to nije za mene. Otišao sam kući i rekao majci da sam se zaljubio u časnu sestru i tu je bio kraj. Želim da kažem da moraš biti talentovan za neke stvari i da se to jednostavno ne može silom napetati.

2. MOTIV Moraš imati glad za uspehom i afirmacijom.Ja sam u fudbal ušao jer sam hteo da impresioniram žene koje su ludovale za fudbalerima. To me je vodilo u početnim godinama karijere.

3. KARAKTERKod mene je lova, lova i lova. Ako je nema, nema ni Ćire. Nigde ne idem ako me ne plate i po tom pitanju sam neumoljiv. Pre sam skupljao reference, sada to naplaćujem.

4. INTELIGENCIJAU fudbalu je potrebna posebna vrsta inteligencije, tzv. instinktivna inteligencija. Na primer, Davor Šuker je ima u izobilju i zato je bio takav napadač. A opet, valjda je zbog toga zakinut za onu drugu vrstu inteligencije.

5. RADŠta će ti talenat ako si uveren da ti je on dovoljan. Radi sine, ali radi sa pravim ljudima koji znaju svoj posao. Iskreno, ako te ne vodi znalac nego probisvet onda ćeš više naučiti dok ležiš u krevetu nego na treningu.

6. AMBIJENTAko nećeš da gineš na terenu za svoje saigrače, onda nisi deo čopora i postaješ slaba karika. Za šest godina, koliko sam vodio Hrvatsku, stvorio sam takvu atmosferu da su mi igrači ginuli jedan za drugog.

7. SREĆASve što sam nabrojao pada u vodu ako nemaš faktor sreće. Evo, Zoran Mamić ima sreće jer mu brat čuva leđa, dok Špaco nije imao sreće u Hajduku jer su ga izbacile budale sa klupe. Uvek je bolje biti lav na čelu kolene miševa, nego miš na čelu kolone lavova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track