CARICA MILICA: Nikolić osvojila titulu šampiona Evrope u džudou
Foto: Kurir Sport

Ekspresno do zlata

CARICA MILICA: Nikolić osvojila titulu šampiona Evrope u džudou

Ostali sportovi -
Milica Nikolić, reprezentativka Srbije, ispisala je nove zlatne stranice sportske istorije Srbije pošto je na Evropskom prvenstvu u džudou za mlađe seniore u Bratislavi osvojila titulu prvaka Evrope u kategoriji do 48 kilograma.

Posle medalja sjajnih Jovane Rogić i Aleksandra Kukolja na EP za mlađe seniore u Sarajevu, po prvi put u istoriji srpskog džudoa Milica Nikolić osvaja šampionsku titulu.

Na Starom kontinentu u konkurenciji mlađih seniorki do 48 kilograma, Nikolićeva je dokazala da je neprikosnovena.Milica Nikolić je počela učešće na evropskoj smotri onako kako je i bilo očekivano. Premijerni meč sa Austrijankom Katarinom Tanzer rešila je maksimalnim učinkom 10:0. U drugom meču odličnu džudoku, Mađaricu Reku Pup, na vazari je eliminisala iz takmičenja. U duelu koji je vodio u polufinale sa Cintom Garsia Mesom (Španija) srpska šampionka nije rizikovala. To najbolje govori i rezultat od 10:0.

Milica Nikolić, džudo, Foto: Kurir sport
Milica Nikolić, džudo, Foto: Kurir sport

Veliko finale i pitanje ko je nova šampionka Evrope, Milica Nikolić rešila je ekspresno u borbi sa Noa Minsker iz Izraela. Samo pet sekundi je Milica Nikolić dozvolila protivnici da se nada. U munjevitoj akciji, u kojoj je kontrirala Minsker, Nikolićeva je bacila na tani otoši i osvojila zlatno odličje.

"Moj osmeh najbolje govori. Presrećna sam jer je ovo veliki uspeh. U našem sportu nema lakih protivnika, ni lakih mečeva. Za ovo sam se dugo pripremala i radila. Hvala svima na podršci, porodici, klubu Crvenoj zvezdi, Džudo savezu Srbije", rekla je Milica Nikolić, šampionka Evrope.

Reprezentativac Srbije Nikola Gajić (do 60) takmičenje u Bratislavi završio je u prvom kolu u kome ga je pobedio Španac Migel Fernandez. Ilija Ciganović u konkurenciji do 66 kilograma nije imao dovoljno sportske sreće u duelu sa Poljakom Mihalom Bartusikom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track