(FOTO, VIDEO) SUJEVERNI FUDBALERI: Evo šta rade Ronaldo i Mesi, jedan nije menjao gaće cele sezone
Foto: Dado Đilas

Petak 13. kao povod

(FOTO, VIDEO) SUJEVERNI FUDBALERI: Evo šta rade Ronaldo i Mesi, jedan nije menjao gaće cele sezone

Fudbal -
Danas je petak 13, pa je pravo vreme da se pozabavimo sujeverjem.

Među sportistima ima mnogo sujevernih. Isto važi i za fudbalere. Mnogi imaju različitite rituale koje upražnjavaju pre utakmica i od kojih nikada ne odstupaju ni za pedalj.

Čak i najbolji među najboljima imaju rituale. Kristijano Ronaldo za reprezentaciju Portugala uvek igra u dresu sa dugim rukavima, što čini i defanzivac Barselone i španske nacionalne selekcije Đerar Pike. Ronaldo, takođe, na teren uvek izlazi poslednji. Isti običaj ima i Lionel Mesi.

Vratimo se malo unazad... Najbolji holandski fudbaler svih vremena Johan Krojf imao je običaj da pred svaki meč pomazi svog golmana po stomaku i žvaku pljune na protivnički polovinu?!

Najbizarniji je ipak primer Engleza Krisa Vodla, koji u sezoni 1983/84, dok je nosio dres Njukasla, nije menjao donji veš!

Zanimljiv je slučaj Adrijana Galijanija, koji nije fudbaler, ali jeste jedan od najvažnijih faktora u rukovodstvu Milana. Iako su klupske boje crna i crvena, on uvek na mečeve ide sa žutom kravatom.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Posebna priča su rituali na svetskim prvenstvima. Još je selektor Argentine Karlos Biljardo 1986. godine insistirao da svi igrači u autobusu uvek sede na istom mestu, kao i da se ni po koju cenu ne menja repertoar pesama. Biljardu se to isplatilo, jer su Maradona i drugovi stigli do "Zlatne boginje". Kao svrsishodni pokazali su se i ljubljenje Lorana Blana u ćelu golmana Fabijena Barteza pre svake utakmice na Mundijalu 1998, koji su osvojili upravo Francuzi. Takođe, selektor Nemačke Joakim Lev i njegov pomoćnik Hansi Flik uvek su bili identično obučeni na planetarnom šampionatu prošle godine u Brazilu, na kome je njihova ekipa trijumfovala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track