(KURIR TV) ROĐEN BEZ PODLAKTICE: Srđan Marković ide na pobedu i bez ruke!
Foto: Dragan Kadić

Mladi srpski bokser oduševljava svet

(KURIR TV) ROĐEN BEZ PODLAKTICE: Srđan Marković ide na pobedu i bez ruke!

Ostali sportovi -
Iako je rođen bez leve podlaktice, Srđan Marković uporno trenira boks i kik-boks i ne odustaje od sna da, kad usavrši tehniku, postane MMA fajter

Boks mi je potpuno promenio život, otkriva tinejdžer Srđan Marković, koji je rođen bez leve podlaktice, ali to ga nije sprečilo da sa uspehom trenira boks.Srđan je ranije dane uglavnom provodio učeći ili igrajući igrice na računaru, a onda je u njemu nešto puklo. Zahvaljujući Sportskom centru „Braća Ribać“ ostvario je san.Rano zavoleo boks- Još u osnovnoj školi zavoleo sam borilačke veštine, ali do srednje nisam znao gde ni kako da treniram. Onda sam saznao za Sportski centar „Braća Ribać“, a bolje ljude od Dejana i Ivana nisam upoznao. Veoma su pozitivni i pomogli su mi da otkrijem strast ka ovom sportu - kaže Srđan i dodaje da se neće zaustaviti dok ne ispuni ciljeve:- Pošto treniram i kik-boks, planiram da jednog dana postanem MMA borac. Potrebno je da usavršim tehniku i stil. Znate, sve je u volji, trudu i posvećenosti. U životu ima uspona i padova, ali najvažnije je da se nikada ne odustaje, a ja sam uporan. Želim samo pobede!

Da je Srđan zaista uporan, može se videti i po silini udaraca dok u ringu sparinguje s nekadašnjim šampionom Ivanom Ribaćem.- Bio sam povučen, drugačije sam se ponašao u društvu. Ovaj sport me je promenio, pozitivnija sam osoba. Ne krijem da sam imao problem, da sam retko izlazio iz kuće i visio nad računarom. To je onaj period kad je najlakše reći „ne mogu“, a verujte, sve je stvar volje.Srđanu je posebno drago što se košarkašica Nataša Kovačević nedavno vratila na parket.- To je velika stvar, imam veliko poštovanje prema njoj i super je što postoji još primera poput mog jer mi na neki način šaljemo poruku i drugima da je sve moguće.Bežite od računara- Imam drugare koji se bave sportom, ali znam i mnogo njih koji previše vremena provode ispred računara. Postoji mnogo boljih načina da se to vreme iskoristi, a mislim da je bavljenje sportom jedan od njih. Tako me je već nekoliko drugova pitalo da dođu na trening i nadam se da će to i učiniti - zaključio je ovaj mladić, a onda se vratio treningu sa svojim drugarima.Interesantno je, kaže Ivan Ribać, da interesovanje za boks raste i da sve više dece želi da se bavi plemenitom veštinom.

HumanoRIBAĆ: SVIMA DAJEMO PODRŠKUSportski centar za borilačke veštine „Braća Ribać“ ima sjajne uslove za rad.- Pored glavnog cilja, a to je stvaranje vrhunskih takmičara u boksu i kik-boksu, nismo odustali od humanitarnog aspekta. Tako da omogućujemo i osobama s posebnim potrebama termine i stručnu pomoć da se bave sportom. Brat i ja smo dosad sve sami finansirali, a očekujemo i pomoć zajednice - kaže Ivan Ribać.

NIJE USAMLJEN, I ONI BIJU BEZ RUKEMAJKL KONSTANTINO, BOKSERRođen je bez desne podlaktice, ali mu to nije smetalo da postane profesionalac i zabeleži pobedu u prvom profi meču. Kasnije je izjavio da je na taj način želeo da pokaže da je svako dovoljno dobar za uspeh.NIK NJUEL, MMA BORACMožda najpoznatiji borac s hendikepom. Nije imao levu podlakticu, a u profi karijeri ostvario je skor od 14 pobeda, uz samo jedan poraz. Bio je specijalista za rvanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track