VATERPOLISTIN PROFA TVRDI: Jakšić je položio, nisam ga pustio!
Foto: Profimedia, Nikola Jakšić

BUBANJE

VATERPOLISTIN PROFA TVRDI: Jakšić je položio, nisam ga pustio!

Ostali sportovi -
Bez protekcije prvotimac crno-belih uspešno prošao kolokvijum zbog kojeg je propustio gostovanje Pro Reku, i to kod predsednika Nadzornog odbora FK Partizan

Vaterpolista Partizana Nikola Jakšić položio je kolokvijum iz rimskog prava, zbog kojeg nije otišao na meč Lige šampiona protiv Pro Reka u Italiju, a polagao je kod predsednika Nadzornog odbora Fudbalskog kluba Partizan Vladimira Vuletića.Prema profesorovim rečima, mladi prvotimac crno-belih je test uradio odlično, a odbio je sve povlastice koje u sličnim situacijama dobijaju vrhunski sportisti.- Nikola je na fakultet došao kao odličan đak i odlučio je da obrazovanje postavi na prvo mesto, što ja kao profesor pozdravljam. Ipak, ponudio sam da mu pomerim kolokvijum za neki drugi datum, što nije neobično kad su ovakve situacije u pitanju, ali on je insistirao da polaže odmah - kaže Vuletić i nastavlja:Vrlo težak ispit- To je bio eliminacioni test, koji nema ocenu, već samo ima onih koji su prošli i onih koji nisu. Jakšić je položio i obezbedio izlazak na drugi kolokvijum. Tako je došao u situaciju da jedan vrlo težak ispit položi preko kolokvijuma, što je mnogo lakše. Posle svega samo mogu da kažem da je Partizan izgubio od Pro Reka, ali da je Jakšić pobedio.Iako bi neko pomislio da je predsednik NO FK Partizan spustio kriterijum prilikom ocenjivanja vaterpoliste crno-belih, profesor Vuletić uverava da toga nema.Jakšić je pravi primer- Naravno da mi je drago što je kod mene polagao neko ko je član najtrofejnijeg kluba naše sportske porodice, ali daleko do toga da je Jakšić zbog toga imao bilo kakvu protekciju. On je odličan student i na najbolji način pokazuje kako u isto vreme možete da se bavite vrhunskim sportom i ne zanemarite obrazovanje - kaže Vuletić.

Bez izostanakaUVEK REDOVAN NA VEŽBAMAProfesor Vuletić otkriva da fakultet ima razumevanja prema vrhunskim sportistima, ali da svako od studenata ima obavezu da redovno dolazi na predavanja i vežbe.- Bez obzira na to što je Nikola vrhunski sportista, protekcija u smislu izostajanja s vežbi nije postojala, ali ponudio sam mu da u skladu s obavezama u klubu pomera i termine kada će dolaziti na fakultet. Međutim, on tu pogodnost nikada nije iskoristio i uvek je dolazio u svoju grupu, što samo govori koliko je predan i odgovoran - kaže Vuletić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track