NAĐITE PARE, ILI PROPADOSMO: Vapaj trenera Crvene zvezde!
Foto: Saša Pavlić

Dramatično

NAĐITE PARE, ILI PROPADOSMO: Vapaj trenera Crvene zvezde!

Fudbal -
Nasleđeni finansijski problemi u Crvenoj zvezdi su toliko veliki da trener lidera na tabeli Superlige Miodrag Božović tvrdi da će se na kraju jesenjeg dela sezone znati šta će biti sa sudbinom bivšeg evropskog šampiona.

On je u izjavi za RTS istakao da će se po okončanju jesenjeg dela sezone videti hoće li klub uspeti da pronađe neophodan novac, a navodi da je jedini spas za crveno-bele da se na leto domognu Lige šampiona ili Lige Evrope.- Čekamo do 16. decembra da pronađemo novac kako bi se igračima dalo ono što im se duguje. Ukoliko se to ne dogodi, teško je prognozirati šta će dalje biti s klubom. Ako bih se nervirao zbog svih problema koje imam, onda bih morao da idem u ludnicu u Kovin. Ovako, kad okrenete sve na šalu, lakše je i meni, igračima i svima u Zvezdi - rekao je Božović.Ni Zvezdan Terzić ne beži od činjenice da je stanje u klubu preteško.

- Dug i problem u kojem se Zvezda nalazi nismo napravili Grof i ja, ali smo na dobrom putu da ga rešimo. Klub mora da živi od svojih prihoda koje donosi samo dobar sportski rezultat, a ne da očekujemo da nam država ili neko drugi donose novac. Problem je dug koji smo nasledili, ali ćemo se boriti - kaže Terzić i nastavlja:- Dok ne dođemo do prihoda od Evrope, jedino rešenje je eskont sa „Gapromom“ i „Telekomom“ ili prodaja igrača koji ima milionsku cenu. UEFA je toliko podigla bonuse za učešće u svojim takmičenjima da klubovi koji ostanu van tog sistema moraju da se finansijski svedu na amaterski nivo. Recimo, Ludogorec je u prošloj sezoni zaradio 27 miliona evra od Lige šampiona, a Liga Evrope od sledeće sezone donosi osam miliona, što je naša alternativa. Uz to, kad igrate Evropu, i transferi igrača su neuporedivo veći.Crvena zvezda je sinoć, posle 14 godina, slavila u Nišu, bila je bolja od Radničkog sa 2:1 (0:0).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track