ANDREA ARSOVIĆ ZA KURIR: Pucaću, ali ne u Vučelića
Foto: Marina Lopičić

Dama vodi JSD Partizan

ANDREA ARSOVIĆ ZA KURIR: Pucaću, ali ne u Vučelića

Ostali sportovi -
Imam podršku saradnika i poverenje u njih, tako da neću koristiti oružje na sednicama u Humskoj, kaže Andrea Arsović, uspešna strelkinja i nova potpredsednica JSD Partizan

Srpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović nedavno je postavljena na mesto potpredsednika Jugoslovenskog sportskog društva Partizan. Otkud dama s oružjem među čelnicima crno-belih, upitali smo je u intervjuu.Da li vas je iznenadio predlog da se nađete na ovom mestu?- Meni je velika čast i privilegija što sam izabrana za potpredsednicu JSD Partizan. Predložio me je fudbalski klub, obavila sam nekoliko razgovora s ljudima iz JSD Partizan i dobila uverenje da neću biti previše opterećena problemima. Dobila sam i punu podršku u svom radu na putu ka Rio de Žaneiru, i to zaista cenim i želim da zahvalim na tome. U razgovoru sa svojim timom odlučila sam da prihvatim ovu funkciju. Podsetiću da mi ovo nije nepoznat teren jer sam od 2013. potpredsednica Streljačkog kluba Partizan.Misliš li da ćeš moći da uradiš nešto povodom loše finansijske situacije u takozvanim manjim sportovima u Partizanu?- Ja sam aktivna takmičarka i pružiću svu moguću sportsku, moralnu i savetodavnu podršku kako bi manji klubovi bili još bolji na sportskom planu. Ovde sam najpre u ime sportista, i to kao prva žena potpredsednica na ovoj funkciji, a finansije nisu moj resor!Da li ćeš držati na nišanu saradnike i paziti da sve bude kako treba?- Ne. Imam punu podršku i poverenje u svoje saradnike.Hoće li streljački klub imati neke posebne povlastice?- Prostorije streljačkog kluba i moja streljana već 40 godina nalaze se na stadionu JSD Partizan. Mi smo samim tim dobili dosta privilegija od JSD Partizan i hvala im na tome.Mogu li postignuti rezultati u međunarodnoj konkurenciji da budu merilo po kojem će se odvajati finansije za klubove iz Sportskog društva?- JSD Partizan je uvek pomagalo malim klubovima na različite načine. Oni nisu sponzorski atraktivni, ali i pored toga JSD Partizan je uvek podjednako cenilo rezultate na međunarodnoj sceni. Ja sam sedam puta izabrana za najuspešniju sportiskinju Partizana, a i moj streljački klub je četiri puta izabran za najuspešniji.

Predsednik... Milorad Vučelić
Predsednik... Milorad Vučelić

U susret Olimpijskim igramaPRVA OVERILA VIZU ZA RIOAndrea Arsović prvi je srpski sportista koji je obezbedio normu za učešće na Olimpijskim igrama. Svoju vizu upucala je u Granadi u septembru 2014, pa nas je zanimalo da li već počinje s pripremama za nastup u Brazilu.- Kvotu za Rio uzela sam prošle godine i bila prva naša takmičarka kojoj je to pošlo za rukom u ovom olimpijskom ciklusu. Tog dana su počele moje pripreme za Olimpijske igre u Riju 2016.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track