SA HOLANDIJOM ZA ČETVRTFINALE: Srpske rukometašice razbile Tunis i plasirale se u osminu finala SP
Foto: Rss.org.rs

Igra mačke i miša

SA HOLANDIJOM ZA ČETVRTFINALE: Srpske rukometašice razbile Tunis i plasirale se u osminu finala SP

Ostali sportovi -
Ženska rukometna reprezentacija Srbije ubedljivo je pobedila Tunis u utakmici petog, poslednjeg kola Grupe A na Svetskom prvenstvu u Danskoj - 43:21 (23:10).

Naša reprezentacija je na današnjem meču u "Jusk bank boksen areni" u Heringu imala lakši pucački trening sa nejakim rivalom. Najefikasnija je bila Katarina Krpež Šlezak sa 11 golova.

Izabranice selektora Saše Boškovića zauzele su četvrto mesto u grupi, sa dve pobede (nad Tunisom i Japanom), jednim remijem (sa Crnom Gorom) i dva poraza (od Mađarske i Danske), i plasirala se u osminu finala planetarnog šampionata.

Za plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva, ujedno i na kvalifikacioni turnir za Olimpiijske igre, Srpkinje će se u nedelju boriti sa Holanđankama.

Holandija je osvojila prvo mesto u Grupi B. Zabeležila je četiri pobede i remi sa Švedskom.

"Prvi zadati cilj smo ispunili i plasirali smo se u osminu finala. Sad nas čeka teži deo takmičenja. Sad nam sleduje mali odmor i priprema za dalji tok takmičenja", kratko je izjavio selektor Bošković.

Jelena Trifunović je poručila:

"Drago mi je da smo dobile ovu utakmicu bez obzira što smo već imale prolaz dalje. Igrale smo maksimalno, dale smo sve od sebe. Dobro smo igrale i napad i odbranu, imale smo i nekih promašaja. Sad sledi odmor i priprema za naredni meč u kome ćemo takođe dati sve od sebe kako bismo prošle dalje".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track