OKUPILI SE SRPSKI RUKOMETAŠI: Nismo došli da jedemo i pijemo za Novu godinu
Foto: Dado

Euro u Poljskoj

OKUPILI SE SRPSKI RUKOMETAŠI: Nismo došli da jedemo i pijemo za Novu godinu

Ostali sportovi -
Uvek pred sebe postavljam najveće ciljeve i nadam se najvišim dometima, kaže Ivan Nikčević na okupljanju reprezentacije pred Evropsko prvenstvo

Najbolji rukometaši Srbije okupili su se juče u Beogradu u poslednjoj fazi priprema za Evropsko prvenstvo u Poljskoj (15-31. januar), a osnovni cilj „orlova“ je plasman na Olimpijske igre u Rio naredne godine.Upravo zbog toga iskusni Ivan Nikčević ističe da svrha boravka u domovini nije provod za novogodišnje praznike, već mukotrpan rad, koji bi u Krakovu trebalo da im donese uspeh.- Pred nama je 20 dana zajedničkog rada i teško je sad govoriti o očekivanjima. Jedino mogu da kažem je da ćemo dati maksimum i iskreno se nadam da će to biti dovoljno za uspeh. Uvek pred sebe postavljam najeće ciljeve i nadam se najvišim dometima, jer nismo se mi ovde okupili da bismo zajedno slavili Novu godinu, nego da pokušamo da ostvarimo dobar rezultat na ovom takmičenju - kaže Nikčević.Selektor Dejan Perić odlučio se da prilično izmeni tim u odnosu na ranije akcije nacionalnog tima, a u oko pada da nema dosadašnjeg kapitena Momira Ilića, najboljeg strelca Marka Vujina i pivotmena Rastka Stojkovića.- Okupljamo se u etapama, budući da pojedini reprezentativci imaju obaveze u svojim klubovima, pa je zbog toga priključeno nekoliko momaka, koji će samo popunjavati brojno stanje dok ne budemo kompletni. Naš osnovni cilj je plasman u drugu fazu takmičenja, a onda i mogućnost da izborimo vizu za Olimpijske igre u Riju - kaže Perić i dodaje:- Prvi meč igramo protiv domaće selekcije Poljske, a onda nas čeka utakmica protiv Francuske, koja je najuspešnija ekipa u istoriji ovog sporta, da bismo na kraju igrali s Makedoncima. Nije lako, ali ćemo raditi maksimalno da te mečeve dočekamo spremni.

Plan pripremaGENERALKA PROTIV MAĐARSKE„Orlovi“ će na okupu biti do poslednjeg dana decembra, kad dobijaju slobodno da s porodicama dočekaju Novu godinu, a već dan kasnije ih očekuje nova prozivka i put Poljske kreću 13. januara. U tom periodu odmeriće snage protiv selekcije Rumunije (29. decembra) i Mađarske (9. i 10. januar).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track