SRPSKI DUEL U PREMIJER LIGI: Udariće Živković na Grujića i u Engleskoj
Foto: Saša Pavlić

Prijatelji ostaju ljuti rivali

SRPSKI DUEL U PREMIJER LIGI: Udariće Živković na Grujića i u Engleskoj

Fudbal -
Dva naša najbolja mlada fudbalera dresove Zvezde i Partizana zameniće opremom Liverpula i Sitija

Marko Grujić i Andrija Živković po svoj prilici sledećeg leta zaigraće u Premijer ligi.U slučaju da vršnjaci, koji imaju samo 19 godina, ostvare milionske transfere u Liverpul, odnosno Mančester siti, srpska Superliga dobiće veliko priznanje. Malo je fudbalera iz našeg šampionata koji su direktno iz Crvene zvezde ili Partizana prešli u neki od engleskih klubova. Transfer Marka Grujića u Liverpul vredan šest miliona evra najveći je transfer srpskog fudbalera iz Superlige u Premijer ligu. Rekord drži Crnogorac Stefan Savić, kojeg je Partizan prodao u Mančester siti pre četiri godine za rekordnih 12 miliona evra.Kako Kurir saznaje, pasoš Marka Grujića već je prošao viziranje u britanskom konzulatu, tako da će mladi fudbaler bi u pratnji menadžera Zorana Stojadinovića u petak otputovati u Englesku. Planirano je da 26. decembra na „boksing dej“ gleda utakmicu Liverpula protiv lidera Premijer lige Lestera.Drugi vunderkind iz Superlige Andrija Živković prema pisanju engleskih medija blizu je Mančester sitija. Njega su gledali skauti protiv Vojvodine i Augzburga. Za crno-bele najveći problem predstavlja Živkovićev ugovor. U slučaju da ostane u Humskoj, Partizan će morati da mu plaća penale, pa je sasvim izvesno da će on ove zime napustiti crno-bele.

Sve je u redu bajata vest raspalila maštuGRUJIĆEV OTAC IMAO SAOBRAĆAJKUZagovornici teorija zavere sinoć su dobili „savršen“ nastavak priče o neslaganju Gorana Grujića sa upravom Zvezde povodom prodaje njegovog sina Marka premijerligašu Liverpulu. Posle objavljivanja vesti da je Markov otac doživeo saobraćajnu nesreću zbog koje je morala da mu se ukaže pomoć u Urgentnom centru, mnogi su počeli da sklapaju u glavi scenario za savršen krimi-mafijaški film dok nije postalo jasno da je informacija samo delimično tačna.Naime, Grujić senior zaista je imao nezgodu na putu, ali pre skoro mesec dana.- Vest je dosta stara, nezgoda se dogodila pre mesec dana, a moj dolazak u Urgentni centar zbog sređivanja dokumentacije neki su očigledno povezali sa tim događajem - rekao je Goran Grujić.Dokaz da je s Grujićem sve u najboljem redu juče je dao njegov sin, postavljajući fotografiju sa aerodroma na svom Instagram profilu pred poletanje za Podgoricu.

Borba za život Zvezda odgovorila Grujićevom ocu BOLJE ŠEST MILIONA SADA, NEGO 16 MILIONA EVRA NA LETO!Crvenoj zvezdi je neophodan novac da bi sačuvala šampionski tim, trenera Božovića, dodatno se ojačala za kvalifikacije za Ligu šampiona, izmirila nasleđene obaveze za UEFA licencu, servisirala nasleđene kredite i poreske dugove, te obezbedila novac za poslovanje. Klub to ne može uraditi preko kredita jer je već prezadužen. Dobili smo od Liverpula ponudu vrednu sedam miliona evra i 10 odsto od narednog transfera, koju je UO kluba jednoglasno prihvatio. Liverpul bi isplatio novac odmah, a igrač bi ostao u Crvenoj zvezdi do 1. 7. 2016. Celokupan iznos pripada samo i isključivo Crvenoj zvezdi. Najvažnija činjenica: Crvenoj zvezdi je potrebniji sada iznos od šest miliona evra nego sledećeg leta 16, iz prostog razloga što ovaj tim zbog finansijskih problema sledeće leto ne može ni doživeti, stoji u saopštenju kluba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track