IZUZETAN PODUHVAT: Ako uspe u ovome Srbin će biti najveća faca na svetu

Planira da pređe 23.309 kilometara

IZUZETAN PODUHVAT: Ako uspe u ovome Srbin će biti najveća faca na svetu

Ostali sportovi -
Dragan Šibalić, Kraljevčanin i poznati navijač Partizana, nedavno je izveo jedinstven herojski poduhvat kada je biciklom prešao više od 10.000 kilometara na putu od Srbije do Japana.

Šibalić je proveo na putu šest meseci sa ciljem da promoviše Srbiju u Japanu, ujedno i da traži od tamošnjih firmi pomoć za Košarkaški klub Partizan.

Šibalić je postao poznat javnosti u Srbiji prošle godine, kada je napravio preko 7.000 kilometara, prateći biciklom košarkaše Partizana od Rusije do Turske.

Ovog puta Kraljevčanin je postao ispred sebe novi veliki cilj - da biciklom ode na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro i podrži srpske sportiste.

Šibalićev plan podrazumeva let avionom iz Beograda do Buenos Ajresa 15. juna, a odatle do Rija da pređe 3.801 kilometar.

U Riju bi bio od 5. avgusta do 26. avgusta, koliko traju Olimpijske igre.

Dragan Šibalić će preći 3801 km od Buenos Airesa do Rija, Foto: Printskrin
Dragan Šibalić će preći 3801 km od Buenos Airesa do Rija, Foto: Printskrin

Međutim, tu nije kraj njegovog poduhvata, pošto posle toga planira putešestvije po Južnoj Americi: Rio-La Paz 5610 km, La Paz -Lima 1773 km, Lima-Santijago 4924 km, Santijago-Ognjena zemlja 4069 km, Ognjena zemlja-Buenos Aires 3132 km.

Šibalić će ukupno preći 23.309 kilometara, a kompletna tura trajaće godinu dana.

Posle dosta razmišljanja i premišljanja napravljen je plan za sledeću godinu i biciklističku turu Srbija do Rija u koju...

Posted by Dragan Šibalić on понедељак 28. децембар 2015.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track